Sursa :: Hans via Pixabay
"Spinatnockerl", o specialitate din Austria
Această rețetă este una dintre mâncărurile mele preferate din bucătăria austriacă. Îmi amintesc cum bunica mea pregătea întotdeauna acești gnocchi de spanac cu dragoste și grijă. Gnocchi de spanac pufoși se îmbiau întotdeauna cu mult sos, ceea ce făcea din acest fel de mâncare un adevărat răsfăț pentru palat.
Ingrediente
- 400 g spanac proaspăt
- 300 g Cartofi (făinoși)
- 100 g făină
- 2 ouă
- Sare, piper
- nucșoară
- unt
Ultimele broșuri
Procedura
Pentru rețeta de gnocchi cu spanac, mai întâi se curăță cartofii și se pun la fiert în apă cu sare. Între timp, spălați bine spanacul și puneți-l într-o oală, udat până la picurare. Gătiți la foc mediu până când spanacul se prăbușește.
Se scurge bine spanacul și se taie în bucăți mici. Este indicat să puneți spanacul într-o sită și să îl stoarceți pur și simplu cu o lingură pentru a elimina excesul de apă.
Scurgeți cartofii fierți și lăsați-i să se absoarbă înainte de a-i trece prin mașina de tocat cartofi. Mi se pare că astfel se obține cea mai bună consistență pentru găluște.
Acum amestecați toate ingredientele într-un castron mare și asezonați-le cu sare, piper și nucșoară. Frământați bine aluatul. Acest lucru poate dura ceva timp - se asigură că găluștele se țin împreună mai târziu și nu se desfac.
Formați găluște mici din aluat - o lingură pentru fiecare gălușcă este o măsură bună. Puneți găluștele pe o tavă de copt presărată cu făină și lăsați-le să se odihnească timp de 15-20 de minute.
Se aduce la fierbere multă apă sărată într-o oală mare și se lasă găluștele să se înmoaie în ea aproximativ 10 minute, până când se ridică la suprafață.
Între timp, se topește puțin unt într-o tigaie. Ridicați gnocchi terminați din apă cu o lingură cu fantă și aruncați-i în unt. Gnocchi de spanac pot fi serviți cu sos de smântână și jumătăți de roșii.