Sursa :: tovfla from Getty Images Signature
Supa de cartofi cu mărar
Rețetă pentru o supă de cartofi ușoară și delicioasă cu mărar.
Ingrediente
- 1 kg Cartof
- 1 ks The Onion
- 2 cuișoare Usturoi
- 2 ro Uleiuri
- 200 ml Cremă
- 1 l Bulion de pui
- Sare, piper negru măcinat pentru asezonare
- mărar
Ultimele broșuri
Procedura
Mai întâi, se curăță cartofii și se taie în cuburi de mărime medie.
Se taie mărunt ceapa și usturoiul.
Se încinge uleiul într-o cratiță și se adaugă ceapa și usturoiul tocate mărunt. Se sotează până când ceapa este moale și aurie.
Apoi se adaugă cartofii tăiați felii și se mai sotează împreună câteva minute. Prăjirea rapidă a cartofilor înainte de a fi gătiți ajută la eliberarea amidonului lor, ceea ce ajută la îngroșarea supei.
Se toarnă bulionul de pui și se lasă să fiarbă. Apoi adăugați mărarul și lăsați să fiarbă timp de aproximativ 15 minute sau până când cartofii sunt moi.
La sfârșit se adaugă smântână, sare și piper după gust. Se lasă supa să fiarbă puțin și apoi se ia de pe foc.
Se servește fierbinte, presărat cu mărar proaspăt.