Sursa :: New Africa via Adobe Stock
Supa de pui clasic în timpul iernii
Am făcut această rețetă de nenumărate ori, mai ales în zilele reci de iarnă, când vrei să te simți cald și confortabil. Este întotdeauna un deliciu să gătești încet puiul pentru un bulion delicios și sănătos. Pătrunjelul proaspăt și morcovii crocanți adaugă tușa finală și fac din această supă un adevărat clasic.
Ingrediente
- 1 întreg supă de pui
- 3 curățat scavenger
- 1 rădăcină de țelină
- 2 ceapă
- 2 căței de usturoi
- 1 Confederația Pătrunjel
- 2 Frunze Laurel
- sare și piper după gust
Ultimele broșuri
Procedura
Pentru a găti rețeta de supă de pui, clătiți bine puiul sub apă rece. Vă recomand să curățați și interiorul puiului și să îndepărtați toate părțile libere.
Se pune puiul curățat într-o cratiță mare și se adaugă apă cât să-l acopere complet.
Se aduce puiul la fierbere și se fierbe la foc mediu timp de aproximativ 1,5 ore, amestecând din când în când. Este o idee bună să îndepărtați din când în când spuma care se formează pentru a obține un bulion limpede.
În timp ce se gătește puiul, se curăță morcovii și țelina și se taie în bucăți mici, se toacă grosier ceapa și usturoiul.
Se scoate puiul fiert din tigaie și se lasă să se răcească puțin. Între timp, adăugați în tigaie legumele tocate, pătrunjelul și frunzele de dafin.
Se dezosează puiul, se taie carnea în bucăți mici și se pune din nou în tigaie. Se lasă să fiarbă la foc mic încă o oră. Este o idee bună să amestecați supa din când în când și să asezonați cu sare și piper după gust.
După ce a fost gătită, vă recomand să lăsați supa clasică de pui să se răcească puțin înainte de a o servi, deoarece poate fi foarte fierbinte.