Sursa :: botamochi from Getty Images
Supă de varză
Este una dintre acele supe pe care le-am făcut de nenumărate ori. Acest tip de supă de varză mă face fericită în zilele de iarnă și este un fel de mâncare care nu duce lipsă nici de gust, nici de nutriție.
Ingrediente
- 1 bucată Căpățână mai mică de varză
- 1 bucată morcovi mari
- 1 bucată Pătrunjel
- 1 bucată țelină
- 150 grame Slănină englezească
- 1 bucată The Onion
- 2 Cuișoare Usturoi
- 2 Linguri Unt
- Sare, piper
- 11⁄2 litru Bulion
- 2 Linguri Făină netedă
- Crenguță de pătrunjel
Ultimele broșuri
Procedura
Tăiați varza în tăiței subțiri. Nu vă faceți griji, poate fi un pic dificil, dar rezultatul merită. 2. Tăiați șunca în bucăți mai mici și prăjiți-o în untul topit împreună cu ceapa și usturoiul tocate mărunt.
Adăugați morcovii rași, pătrunjelul și țelina și sotați împreună pentru o vreme.
Apoi se adaugă varza tocată. Se fierbe varza la foc mediu și se amestecă din când în când pentru a nu se arde.
Când varza este pe jumătate moale, se pudrează cu făină, se amestecă și se toarnă bulionul. Se asezonează supa cu sare și piper.
După ce a fiert, se îngroașă supa cu un amestec de apă și făină și se lasă să bolborosească. La servire, se presară cu pătrunjel tocat.