:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/9MZTzS9-h5WDCGE4C7Qf/5131f21acbdbdfed5025f96b3423e0.png)
Sursa :: Pixabay : Einladung_zum_Essen
Tigaie de varză de Savoia cu cartofi și slănină
O varză de salvie uimitor de simplă, dar delicioasă, este ceva ce servesc întotdeauna familiei mele atunci când temperatura scade. Preparat cu varză creață proaspătă și condimente aromate, acest fel de mâncare este un adevărat deliciu. Din fericire, este greu să dai greș cu această rețetă, deoarece ingredientele și pașii sunt ușor de înțeles și simplu de urmat. Iată rețeta pe care o folosesc întotdeauna.
Ingrediente
- 1 de dimensiuni medii Varză creață
- 2 tăiat Ardei
- 2 ceapă
- 200 g Șuncă sau tofu afumat
- 500 g Cartofi
- Sare, piper Nucșoară
- 2 Lingură de masă ulei de măsline
- 300 ml bulion de legume
- Opțional: rodie
Ultimele broșuri
Procedura
Începeți prin a tăia varza creață în bucăți mici. Acesta este un pas important, deoarece bucățile mai mici scurtează timpul de gătire și fac mâncarea mai uniformă. Decojiți ardeii, ceapa și cartofii și tăiați-i în bucăți de mărimea unei mușcături.
Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie mare înainte de a adăuga baconul sau tofu afumat și se prăjește până când devine crocant. Din experiența mea, este mai bine să adăugați baconul acum, deoarece adaugă o aromă minunată întregului fel de mâncare.
Se adaugă ceapa și se prăjește până când devine translucidă. Apoi adăugați ardeii și cartofii și prăjiți câteva minute. Adăugați acum varza de Salvie și, după alte câteva minute, turnați stocul de legume.
Se lasă cratița de varză creață să fiarbă la foc mic aproximativ 20 de minute, până când legumele sunt moi. Adăugați condimentele în timpul gătitului pentru a da un plus de savoare preparatului. Vă recomand să asezonați cu sare și piper doar la sfârșit, deoarece șunca poate fi deja foarte sărată.
Se presară la final tigaia de varză creață cu semințe de rodie opțional.