PUBLICITATE

Sursa :: s.tomkae from Canva

Tinctura de struguri

Lichiorul de struguri este una dintre rețetele mele preferate pentru serile de iarnă. Gustul său dulce-acrișor, parfumul aromat și culoarea frumoasă îmi amintesc de zilele de toamnă petrecute la cules de struguri. Pregătirea acestei tincturi necesită puțină răbdare, dar rezultatul final merită din plin.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
1
  • 1 kg Struguri Adăugat la
  • 12 kg Zahăr Adăugat la
  • 12 litri Băuturi spirtoase Adăugat la
  • 5 buc Cuișoare Adăugat la
  • 2 crengi Scorțișoară Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

30 min.
1. Pasul

Începeți prin a spăla bine strugurii.

2. Pasul

Apoi se transferă strugurii într-un borcan, adăugând zahărul, cuișoarele și scorțișoara. Se amestecă totul bine până când zahărul începe să se dizolve.

3. Pasul

Când zahărul este aproape complet dizolvat, se adaugă vodca. Se amestecă ingredientele până când ajung la o consistență uniformă.

4. Pasul

Acoperim borcanul cu amestecul nostru și îl lăsăm într-un loc întunecat și răcoros timp de aproximativ 3-4 săptămâni. În acest timp, amestecăm tinctura de mai multe ori.

5. Pasul

După ce a trecut acest timp, tinctura se strecoară printr-o sită groasă sau prin tifon, îndepărtând fructele și mirodeniile rămase.

6. Pasul

Se toarnă lichiorul în sticle. După îmbuteliere, lichiorul poate fi consumat imediat, dar vă recomand să așteptați câteva zile - gustul și aroma vor fi și mai profunde.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou