Sursa :: min che from Pexels
Tiramisu neprăjit
Aceasta este o rețetă pentru un tiramisu ușor fără mascarpone, fără coacere, pe care am făcut-o de mai multe ori pentru prieteni și familie. În loc de mascarpone, am folosit ricotta și smântână dulce deja disponibile în mod obișnuit. Este o alternativă excelentă pentru cei cărora nu le place mascarpone sau nu o pot mânca. Tiramisu este cremos, delicios și rapid de preparat.
Ingrediente
- 250 grame Ricotta
- 200 ml Cremă dulce
- 100 grame zahăr de cofetărie
- 1 ambalare E-mail
- 200 ml Espresso puternic sau cafea neagră
- 2 linguri Rom (opțional)
- 3 linguri Pudră de cacao
Ultimele broșuri
Procedura
Într-un castron, bateți cu mâna sau cu un mixer electric ricotta cu smântâna dulce și zahărul pudră. Amestecați până când obțineți un amestec omogen și cremos.
Într-un bol mic, amestecați espresso cu romul. Se scufundă scurt biscuiții în acest amestec și se așază pe fundul unei forme alungite de copt.
Se întinde un strat de amestec de ricotta peste stratul de biscuiți. Repetați procesul (biscuiți - cremă) până când ați folosit toate ingredientele. Stratul de deasupra ar trebui să fie cremă.
Se presară tiramisu finit cu pudră de cacao. Puneți desertul la frigider pentru cel puțin 4 ore, dar preferabil peste noapte.