PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay : MichWich

Tocană vegetariană clasică de morcovi vegetarieni

Tocănița clasică de morcovi este una dintre mâncărurile mele preferate în mod absolut. Îmi amintește întotdeauna de copilăria mea și de mâncărurile reconfortante ale bunicii mele. Acest fel de mâncare sățioasă este ușor de preparat și este ideal pentru zilele reci. Pregătirea acestei tocănițe vegetariene durează aproximativ 60 de minute, dar credeți-mă, merită fiecare minut.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 500 g Morcovi Adăugat la
  • 2 mare Cartofi Adăugat la
  • 1 mare ceapă Adăugat la
  • 2 căței de usturoi Adăugat la
  • 1 l bulion de legume Adăugat la
  • 1 Lingură de ceai Semințe de chimen Adăugat la
  • sare și piper după gust Adăugat la
  • Un strop de ulei de măsline Adăugat la
  • 200 g Smântână acră Adăugat la
  • Un buchet de pătrunjel proaspăt Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

60 min.
1. Pasul

Dacă doriți să gătiți clasica tocană de morcovi, mai întâi curățați morcovii și cartofii și tăiați-i în bucăți de mărime medie. Dacă morcovii sunt prea groși, tăiați-i în două pe lungime, astfel încât să se gătească uniform.

2. Pasul

Se taie mărunt ceapa și usturoiul. Din experiență, este recomandabil să tocați usturoiul foarte fin pentru a da tocăniței o aromă uniformă.

3. Pasul

Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie mare și se adaugă ceapa și usturoiul. Se sotează până când acestea devin translucide - acest lucru conferă tocăniței o notă de bază plăcută.

4. Pasul

Acum adăugați morcovii, cartofii și semințele de chimen. Chimenul nu numai că ajută la digestie, dar dă tocăniței o aromă deosebită.

5. Pasul

Acum se toarnă stocul de legume și se fierbe timp de aproximativ 30-40 de minute, până când legumele sunt moi. Se amestecă din când în când în timpul fierberii pentru ca nimic să nu se ardă.

6. Pasul

Se condimentează cu sare și piper. Nu fiți prea parcimonios la condimentare, tocănița trebuie să aibă un gust savuros și intens.

7. Pasul

Chiar înainte de servire, se adaugă smântână și se presară tocănița clasică de morcovi cu pătrunjel proaspăt tocat. Acest lucru conferă felului de mâncare o aromă proaspătă suplimentară.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou