PUBLICITATE

Sursa :: HLPhoto for Adobe Stock

Tocăniță de cerb în sos

Un fel de mâncare sățios de vânat, care este deosebit de apreciat în timpul sezonului rece. Friptura de cerb este gătită într-un sos condimentat, devenind astfel deosebit de moale și suculentă. Felul de mâncare se servește cel mai bine cu gălușci și varză roșie.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4

Tocăniță de cerb

  • 112 kg Friptură de cerb Adăugat la

Unelte

  • 2 Lingură unt Adăugat la
  • 2 cubulețe ceapă Adăugat la
  • 2 tocat căței de usturoi Adăugat la
  • 200 ml vin roșu Adăugat la
  • 500 ml Fond de vânat Adăugat la
  • 1 Linguriță Cimbru Adăugat la
  • 1 Linguriță Rosemary Adăugat la
  • 1 Linguriță piper Adăugat la
  • 1 Pinch Sare după gust Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

180 min.
1. Pasul

Pentru friptura de căprioară, preîncălzesti cuptorul la 180°C.

2. Pasul

Topiți untul într-o tigaie mare și prăjiți friptura de cerb pe toate părțile.

3. Pasul

Apoi îndepărtați carnea și prăjiți ceapa și usturoiul în aceeași tigaie.

4. Pasul

Stingeți cu vinul roșu și adăugați fondul de vânat și condimentele.

5. Pasul

Puneți carnea înapoi în tigaie și lăsați-o să se înăbușe în cuptor timp de aproximativ 2,5 ore.

6. Pasul

Între timp, verificați din când în când dacă există suficient lichid și adăugați mai mult fond dacă este necesar.

7. Pasul

Scoateți carnea din cuptor și lăsați-o să se odihnească câteva minute înainte de a o tăia.

8. Pasul

Serviți friptura de cerb cu sos, cu găluște și cu varză roșie.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou