Sursa :: HLPhoto for Adobe Stock
Tocăniță de cerb în sos
Un fel de mâncare sățios de vânat, care este deosebit de apreciat în timpul sezonului rece. Friptura de cerb este gătită într-un sos condimentat, devenind astfel deosebit de moale și suculentă. Felul de mâncare se servește cel mai bine cu gălușci și varză roșie.
Ingrediente
Tocăniță de cerb
- 11⁄2 kg Friptură de cerb
Unelte
- 2 Lingură unt
- 2 cubulețe ceapă
- 2 tocat căței de usturoi
- 200 ml vin roșu
- 500 ml Fond de vânat
- 1 Linguriță Cimbru
- 1 Linguriță Rosemary
- 1 Linguriță piper
- 1 Pinch Sare după gust
Ultimele broșuri
Procedura
Pentru friptura de căprioară, preîncălzesti cuptorul la 180°C.
Topiți untul într-o tigaie mare și prăjiți friptura de cerb pe toate părțile.
Apoi îndepărtați carnea și prăjiți ceapa și usturoiul în aceeași tigaie.
Stingeți cu vinul roșu și adăugați fondul de vânat și condimentele.
Puneți carnea înapoi în tigaie și lăsați-o să se înăbușe în cuptor timp de aproximativ 2,5 ore.
Între timp, verificați din când în când dacă există suficient lichid și adăugați mai mult fond dacă este necesar.
Scoateți carnea din cuptor și lăsați-o să se odihnească câteva minute înainte de a o tăia.
Serviți friptura de cerb cu sos, cu găluște și cu varză roșie.