PUBLICITATE

Sursa :: HLPhoto for Adobe Stock

Tocăniță de vită la cuptor

O delicioasă tocăniță de vită cu mult vin. Această rețetă tradițională este perfectă pentru o cină confortabilă sau pentru ocazii speciale. Friptura devine fragedă și suculentă, în timp ce vinul oferă un gust profund și robust.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4

Friptură

  • 112 kg Friptura de vita Adăugat la
  • 1 Lingură de ceai sare Adăugat la
  • 1 Lingură de ceai Piper negru Adăugat la
  • 2 Lingură de masă ulei Adăugat la
  • 2 tocat ceapă Adăugat la
  • 2 tocat căței de usturoi Adăugat la

Sos de vin Burgund

  • 750 ml Vin Burgund Adăugat la
  • 2 Lingură de masă piure de roșii Adăugat la
  • 2 Buchet Cimbru proaspăt Adăugat la
  • 2 Frunze frunze de dafin Adăugat la
  • 1 Lingură de ceai zahăr Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

180 min.
1. Pasul

Pentru rețeta de friptură de Bourgogne, încălziți mai întâi cuptorul la 175°C. Frecați friptura de vită cu sare și piper.

2. Pasul

Încălziți uleiul într-o tigaie mare și prăjiți friptura pe toate părțile. De îndată ce friptura este prăjită pe toate părțile, scoateți-o din tigaie și puneți-o deoparte.

3. Pasul

Prajiti cuburile de ceapa si usturoiul tocat in acelasi vas, pana devin transparente.

4. Pasul

Turnați vinul în tigaie și aduceți-l la fierbere. Adăugați pasta de roșii, cimbru, frunze de dafin și zahăr.

5. Pasul

Pune friptura înapoi în vas și acoper-o cu sosul de vin. Pune capacul și lasă la cuptorul preîncălzit timp de 2-3 ore să se înăbușe.

6. Pasul

Scoateți friptura de Bourgogne din cuptor și lăsați-o să se odihnească puțin. Apoi tăiați-o în felii și serviți-o cu sosul de vin Bourgogne.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou