Sursa :: Luiz Henrique Mendes from Getty Images Signature
Tort de nucă fără gluten
Rețetă de prăjitură cu nuci fără gluten, care poate fi savurată chiar și de cei care au intoleranță la gluten.
Ingrediente
- 300 g Făină fără gluten netedă
- 200 g Nuci măcinate
- 150 g Zahăr
- 200 g Unt
- 4 ks ouă
- 1 ks Praf de copt
- un vârf de cuțit de sare
- Scorțișoară măcinată pentru aromă
- zahăr de cofetărie
Ultimele broșuri
Procedura
Mai întâi, pregătiți ingredientele uscate. Cerneți într-un bol făina fără gluten, nucile măcinate, praful de copt, un vârf de cuțit de sare și scorțișoara măcinată. Amestecați bine toate aceste ingrediente.
Într-un alt castron, bateți untul și zahărul până când devin cremoase. Adăugați apoi ouăle pe rând la cremă, amestecând bine de fiecare dată. Adăugați încet crema astfel preparată la ingredientele uscate și amestecați totul bine. Se toarnă aluatul într-o formă de copt unsă și tapetată cu făină.
Se coace prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de aproximativ 45 de minute. După ce s-a copt, lăsați prăjitura fără gluten cu nuci să se răcească, apoi o puteți presăra cu zahăr pudră, tăiați și serviți.