Tort fără gluten cu căpșuni
Un tort pentru weekend sau chiar pentru o petrecere? Acesta este un desert minunat, frumos și la vedere. În plus, este destul de sănătos.
Ingrediente
Corp de cacao
- 80 g BB ciocolata budinca sau budinca fara gluten
- 40 g cacao
- 60 g Zahăr de trestie
- 1⁄2 pachet praf de copt
- 70 ml lapte
- 50 ml ulei
Spuma de căpșuni
- 400 g Căpșuni
- 1 bal Zahăr vanilat
- 1 ro Miere
- 1 bal Gelatină fin măcinată
- 250 ml smântână pentru frișcă
Glazura
- 100 g Căpșuni
- 15 g cacao
- 1 ro Miere
- 1 ro ulei de nucă de cocos
Ultimele broșuri
Procedura
Prepararea corpului: Galbenusurile se amesteca cu telul cu ulei si lapte. Adaugam zaharul si restul ingredientelor uscate.
Batem albușurile până obținem o spumă tare pe care o încorporăm ușor în amestecul de cacao. Turnăm aluatul pregătit într-o formă rotundă (diametru 24cm) acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade timp de 20 de minute.
Prepararea spumei de căpșuni: Se mixează căpșunile cu zahărul și mierea cu un mixer de imersiune.
Pregătim gelatina conform instrucțiunilor de pe ambalaj - presărăm conținutul pungii într-un castron și amestecăm cu 4 linguri de apă. Lăsăm sa se umfle timp de aproximativ 10 minute. Apoi încălzim gelatina și o topim până devine netedă. Adăugăm 2 linguri din amestecul de căpșuni, amestecăm și turnăm peste restul căpșunilor. Amestecăm.
Batem smântână până se întărește. Adăugăm la ea amestecul de căpșuni. Straturile de spumă de căpșuni care rezultă le așezăm pe blatul copt și ușor răcit. Lăsăm la frigider câteva minute.
Prepararea glazurii: Zdrobim căpșunile cu ajutorul unui mixer de mână (nu am mixat până la capăt, au mai rămas niște bucăți mici). Adăugăm cacao, miere și ulei. Amestecăm și aplicăm pe spuma de căpșuni.
Puneți tortul pregătit în frigider pentru a se întări, ideal peste noapte. Doar decorați înainte de servire 😊