PUBLICITATE
Tort fără gluten cu căpșuni

Tort fără gluten cu căpșuni

Un tort pentru weekend sau chiar pentru o petrecere? Acesta este un desert minunat, frumos și la vedere. În plus, este destul de sănătos.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
12

Corp de cacao

  • 80 g BB ciocolata budinca sau budinca fara gluten Adăugat la
  • 40 g cacao Adăugat la
  • 60 g Zahăr de trestie Adăugat la
  • 12 pachet praf de copt Adăugat la
  • 70 ml lapte Adăugat la
  • 50 ml ulei Adăugat la

Spuma de căpșuni

  • 400 g Căpșuni Adăugat la
  • 1 bal Zahăr vanilat Adăugat la
  • 1 ro Miere Adăugat la
  • 1 bal Gelatină fin măcinată Adăugat la
  • 250 ml smântână pentru frișcă Adăugat la

Glazura

  • 100 g Căpșuni Adăugat la
  • 15 g cacao Adăugat la
  • 1 ro Miere Adăugat la
  • 1 ro ulei de nucă de cocos Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

40 min.
1. Pasul

Prepararea corpului: Galbenusurile se amesteca cu telul cu ulei si lapte. Adaugam zaharul si restul ingredientelor uscate.

2. Pasul

Batem albușurile până obținem o spumă tare pe care o încorporăm ușor în amestecul de cacao. Turnăm aluatul pregătit într-o formă rotundă (diametru 24cm) acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade timp de 20 de minute.

3. Pasul

Prepararea spumei de căpșuni: Se mixează căpșunile cu zahărul și mierea cu un mixer de imersiune.

4. Pasul

Pregătim gelatina conform instrucțiunilor de pe ambalaj - presărăm conținutul pungii într-un castron și amestecăm cu 4 linguri de apă. Lăsăm sa se umfle timp de aproximativ 10 minute. Apoi încălzim gelatina și o topim până devine netedă. Adăugăm 2 linguri din amestecul de căpșuni, amestecăm și turnăm peste restul căpșunilor. Amestecăm.

5. Pasul

Batem smântână până se întărește. Adăugăm la ea amestecul de căpșuni. Straturile de spumă de căpșuni care rezultă le așezăm pe blatul copt și ușor răcit. Lăsăm la frigider câteva minute.

6. Pasul

Prepararea glazurii: Zdrobim căpșunile cu ajutorul unui mixer de mână (nu am mixat până la capăt, au mai rămas niște bucăți mici). Adăugăm cacao, miere și ulei. Amestecăm și aplicăm pe spuma de căpșuni.

7. Pasul

Puneți tortul pregătit în frigider pentru a se întări, ideal peste noapte. Doar decorați înainte de servire 😊

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou