Sursa :: NoirChocolate from Getty Images
Tortă cu migdale suedeză
O delicioasă tortă cu migdale suedeză, perfectă pentru ocazii speciale.
Ingrediente
Adesea
- 200 g făină de migdale
- 175 g zahăr
- 200 g unt
- 4 ks ou
Umplutura
- 250 ml smântână pentru frișcă
- 2 ks zahăr vanilat
Ultimele broșuri
Procedura
Încălziți cuptorul la 175°C și pregătiți o formă de tort rotundă (26 cm).
Aluat: Într-un castron, amestecați făina de migdale cu zahărul. Topiți untul și adăugați-l la amestec. Apoi, bateți ouăle și amestecați bine.
Turnati aluatul pregatit in tava si coaceti in cuptor aproximativ 25 de minute.
După coacere, lăsați tortul să se răcească.
Umplutura: Între timp, în timp ce tortul se răcește, pregătiți umplutura. Bateți smântâna cu zahărul vanilat până se înfiripă.
Tăiați corpul în 2 părți, ungeți cu cremă de frișcă și puteți presăra cu migdale după gust.
Lăsați tortul pentru o vreme în frigider, astfel încât umplutura să se întărească bine și apoi puteți servi.