Tortă de făină de speltă cu brânză de vaci
Pufoasă și aromată cu brânză de vaci
Ingrediente
Text
- 5 ou
- 30 g zahăr din nucă de cocos
- 3 Lingură ulei de rapiță
- 2 lingură apă călduță
- 70 g Faina de spelta neteda
- 1 Lingura cacao
- 1 Pachet Pudră de copt fără fosfat
Umplutura
- 250 g Brânză de vaci degresată
- 90 g smântână acră
- 1 lingură Miros de vanilie
- fructe
- Nuci pentru decor
Ultimele broșuri
Procedura
Am folosit o formă rotundă cu un diametru de 26cm.
Batem ouăle cu zahăr.
Adăugăm ulei și apă și amestecăm.
Apoi adăugăm făină, carob și praf de copt. Batem totul cu atenție.
Aranjăm forma cu hârtie de copt și turnăm aluatul.
Introducem în cuptorul preîncălzit și coacem la 180/30 de minute sau după necesitate.
Selectăm și lăsăm să se răcească.
Amestecăm brânză, smântână și vanilie.
Vom împodobi torta. O vom decora cu fructe și nuci măcinate.
Daca alegeti o forma cu un diametru mai mic, puteti taia corpul in doua jumatati. Totusi, va recomand sa dublati cantitatea de umplutura.
Sau puteți alege și varianta neproțată, unde în loc de aluat utilizați biscuiți, pe care îi veți alterna cu umplutura. De asemenea, dublați cantitatea. Și în mijloc puteți adăuga și fructe proaspete.
Punem torta cel puțin 1 oră în frigider și servim așa.
Poftă bună!