Turtă dospită cu cremă de budincă
Vă place și dumneavoastră când torturile și deserturile au multă umplutură? Așadar, nu am economisit cu umplutura în acest tort cu budincă.
Ingrediente
Frecvent
- 400 g Faina de spelta fina
- 1 ambalare drojdie uscată
- 200 ml lapte
- 25 g Zahăr de trestie
- 2 buc gălbenuș
- 80 g unt
- 1 Articolul Sare
Umplutura
- 1 ambalare budincă de ciocolată
- 400 ml lapte
- 20 g îndulcitor
- 30 g ciocolată
- 30 g unt
Ultimele broșuri
Procedura
Mai întâi pregătim umplutura. Pregătim budinca de ciocolată în lapte împreună cu îndulcitorul. Atunci când devină groasă, adăugăm ciocolata și amestecăm până se topește. Apoi adăugăm și untul.
Puneți budinca într-un castron, acoperiți suprafața cu folie și puneți-o la frigider pentru a se răci.
Încălzim laptele. În laptele cald adăugăm drojdie, zahăr, unt topit și gălbenușuri. Amestecăm. Adăugăm făina cernută și sare. Framântăm aluatul. Eu framântam cu mâinile. Când avem aluatul framântat, îl acoperim cu un prosop și îl lăsăm să crească timp de o oră.
Aluatul crescut îl împărțim în 2 părți egale.
Întindem în formă de dreptunghi, ungem cu jumătate de umplutură și rulăm ca un cozonac. Procesăm la fel și a doua parte de aluat.
Cele două părți rezultate le împletim împreună.
Le-am tradus în forma pentru pâinea episcopală.
Ungeți cu ou (eu am folosit doar gălbenușul).
Coacem la o temperatură de 180 de grade timp de 15 minute. Apoi, reducem temperatura la 160 de grade. Am copt timp de 25 de minute, apoi am mutat trenza pe o tavă și am copt-o pentru alte 10-15 minute.