Sursa :: FB: Recepty co vařily naše babičky
Umăr de porc pe ciuperci
De câțiva ani încerc să prepar umărul de porc cu ciuperci și smântână și sunt mereu încântată de cât de delicioasă este această simplă mâncare tradițională cehă. Este perfect pentru un prânz sau o cină în familie.
Ingrediente
- 1 kg Umăr de porc
- 500 g Hub
- 1 bucată The Onion
- 3 Cuișoare Usturoi
- Sare, piper
- 1 Linguri Făină netedă
- 2 Linguri Uleiuri
- 150 ml Vin alb
- 200 ml Cremă de gătit
Ultimele broșuri
Procedura
Mai întâi, pregătiți carnea. Se spală, se usucă și se taie umărul în bucăți mai mici. Apoi se sărează, se piperă și se trece prin făină.
Se încinge uleiul într-o oală și se prăjește carnea în el până când devine aurie. Dacă vă place o suprafață ușor mai crocantă, nu vă temeți să o lăsați să se prăjească mai mult timp.
După ce carnea este gata, se scoate din oală și se prăjește ceapa tocată în același ulei până devine aurie. Adăugați usturoiul feliat și ciupercile pe care le-ați curățat și tocat în prealabil.
După ce ciupercile sunt moi, se aruncă carnea înapoi în oală, se acoperă cu vin alb și se lasă să fiarbă la foc mic aproximativ 15 minute sub capac.
Apoi adăugați doar smântâna, amestecați și lăsați să fiarbă puțin pentru a combina aromele.