Sursa :: Pixabay: timokefoto
Yummy Fried Fried Indian Prawn Cutlet
Urmând această rețetă, vei putea aduce pe masa ta acest exotic cotlet indian de creveți!
Ingrediente
- 500 gms De creveți (de preferință de mărime medie)
- 3 Cartofi de mărime medie, fierți și făcuți piure
- 2 Ceapă mare, tăiată mărunt
- 2 Ardei iute verde, tocat mărunt
- 2 tbls De pastă de ghimbir și usturoi
- 1 linguriță De pudră de turmeric
- 1⁄2 linguriță De pudră de chili roșu
- 1 linguriță De praf de garam masala
- Sare după gust
- Frunze de coriandru proaspăt tocate
- Semolă pentru acoperire
- 2 Ouă, bătute
- ulei pentru prăjit
Ultimele broșuri
Procedura
Curățați, dezbracați și gătiți creveții la aburi, apoi tăiați-i mărunt. În timpul fierberii la aburi, asigurați-vă că nu-i gătiți prea mult, deoarece creveții au tendința de a deveni tari.
Într-o tigaie, se încing 2 linguri de ulei. Adăugați ceapa tocată și sotați-o până când devine translucidă. Nu uitați să mențineți focul la mediu pentru a evita să ardeți aceste cepe, vrem să fie aurii și aromate.
Adăugați în tigaie ardeii iuți verzi și pasta de ghimbir și usturoi și gătiți până când dispare mirosul crud.
Se adaugă pudra de turmeric, pudra de chili, pudra de garam masala și sarea. Amestecați bine și gătiți timp de aproximativ 2 minute, amestecând din când în când.
Acum, este timpul să adăugați creveții tăiați în tigaie. Gătiți timp de câteva minute până când toate condimentele sunt bine absorbite de creveți.
Apoi, se adaugă piureul de cartofi și frunzele de coriandru. Se amestecă totul. Piureul de cartofi acționează ca un liant, așa că asigurați-vă că sunt bine încorporați.
Se ia de pe foc și se lasă amestecul să se răcească.
După ce se răcește, se modelează amestecul în mici cotlete ovale. Se înmoaie fiecare cotlet în ouăle bătute și apoi se acoperă cu semolă. Semolina dă o textură crocantă atunci când cotletele sunt prăjite.
Într-o tigaie, se încinge uleiul. Odată ce uleiul este suficient de fierbinte, se prăjește fiecare cotlet până când ambele părți devin aurii.
Scurgeți cotletele pe o hârtie absorbantă pentru a îndepărta excesul de ulei și apoi serviți-le calde cu o garnitură de sosul sau sosul preferat.