Zacuscă de vară cu gust autentic și aromă deosebită
Zacusca este o adevărată comoară a bucătăriei românești. Preparată din ingrediente proaspete de sezon, cum ar fi ardei copt, vinete și ceapă, această zacuscă este savuroasă și aromată.
Ingrediente
- 2 kg vinete
- 1 kg ardei copți și curățați
- 1 kg ceapă
- 500 g roșii
- 1 cățel usturoi
- 100 ml ulei
- sare și piper
- 5 frunze de dafin
Ultimele broșuri
Procedura
Înainte de a începe să gătești, pregătește toate ingredientele. Spală și curăță legumele, iar apoi taie-le în bucăți cât mai mici și toacă vânăta.
Sursa :: Youtube
Pune legumele într-o tigaie mare și adaugă uleiul de floarea-soarelui. Lasă-le să se călescă la foc mediu timp de aproximativ o oră, amestecând din când în când.
Sursa :: Youtube
După o oră, adaugă usturoiul, frunzele de dafin și sare și piper după gust și mai lasă legumele să fiarbă încă jumătate de oră, amestecând din când în când. Finalizează așezând zacusca în borcane pentru păstrare.
Sursa :: Youtube