Sursa :: Irati Ventoso from Getty Images
Aluatul original pentru pizza italiană
Rețeta pentru aluatul de pizza italian original, datorită căruia pizza ta va avea întotdeauna succes.
Ingrediente
- 500 g Făină simplă
- 300 ml Apă călduță
- 7 g Drojdie uscată
- 2 linguri Ulei de măsline
- 1 ro Săruri
- 1 ro Zahăr
Ultimele broșuri
Procedura
Mai întâi, se adaugă drojdia și zahărul în apa călduță și se lasă să acționeze timp de aproximativ 10 minute, până când se formează o spumă la suprafață. Drojdia trebuie să fie activă, este cheia pentru umflarea aluatului.
Se cerne făina într-un castron mare, se adaugă sarea și se amestecă. Apoi se face o fântână în centrul făinii și se toarnă boiaua de aluat acrișor și uleiul de măsline.
Se amestecă totul și se lucrează aluatul. Lucrați-l până când este neted și lipicios.
Se lasă aluatul să crească la cald timp de aproximativ o oră, până când își dublează volumul.
După ce aluatul a crescut, se răstoarnă pe o planșetă presărată cu făină, se amestecă ușor și apoi se împarte în numărul dorit de porții. Pentru un aluat ideal de subțire, recomand o porție la opt felii.
Se rulează aluatul în clătite subțiri, se ung cu baza de roșii și cu toppingurile preferate.