Sursa :: morisfoto from Getty Images
Carne de porc pe grătar
Carne de porc picantă și suculentă preparată la grătar, ideală pentru grătarul de vară cu prietenii.
Ingrediente
- 1 kg Cotlete de porc
- 150 ml Sos de soia
- 2 Garoafe usturoi
- 1 linguriță piper roșu măcinat
- 1 linguriță piper negru măcinat
- 1 linguriță sare de mare
Ultimele broșuri
Procedura
Clătiți și uscați carnea de porc. Într-un castron, amestecați sosul de soia, usturoiul strivit, paprika roșie măcinată, piperul negru măcinat și sarea de mare pentru a obține o marinadă omogenă.
Frecati bine carnea cu marinada si lasati-o sa se marineze in frigider cel putin 2 ore, ideal peste noapte.
Înainte de a grăti, lăsați carnea să se încălzească suficient la temperatura camerei. Încălziți grătarul la o temperatură medie.
Friptura trebuie grătită direct pe grătar timp de aproximativ 7-10 minute pe fiecare parte.
Apoi scoateți carnea de pe grătar și lăsați-o să se odihnească câteva minute înainte de servire. Serviți cu garniturile preferate și salată.