Sursa :: FB: Frytkownica beztłuszczowa - air fryer - przepisy i porady
Cartofi la foc de tabără
Această rețetă este o adevărată mărturie despre cât de gustoase pot fi preparatele din cartofi. Aceștia sunt extrem de gustoși, moi în interior și au o coajă crocantă la exterior. Gustul amintește de cartofii prăjiți la foc de tabără.
Ingrediente
- 8 buc cartofi mari
- 2 linguri Unt
- sare și piper după gust
- Câteva crenguțe de rozmarin proaspăt (opțional)
- Folie de aluminiu
Ultimele broșuri
Procedura
Se spală și se usucă bine cartofii. Nu-i curățați de coajă, deoarece pielea este cea care devine crocantă după prăjire, iar pulpa își păstrează suculența.
Înfășurați fiecare cartof în folie de aluminiu, asigurându-vă că sunt bine închise. Acest lucru este foarte important, deoarece folia trebuie să rețină toată căldura din interiorul cartofului.
Apoi se pun pe grătar sau în cuptorul preîncălzit (temperatura de 200 de grade).
Coaceți cartofii timp de aproximativ 45 de minute. Timpul de coacere depinde de mărimea cartofilor. Puteți verifica dacă sunt gata prin străpungerea lor cu o furculiță - ar trebui să fie moi.
După ce s-au copt, scoateți cu grijă cartofii din folie (aveți grijă, sunt foarte fierbinți). Tăiați-i transversal și apăsați ușor pentru a-i deschide puțin.
Se pune o bucată de unt în fiecare cartof și se presară sare și piper după gust. Dacă vă plac ierburile aromatice, puteți adăuga și rozmarin proaspăt.