PUBLICITATE
Cheesecake cu dovleac și glazură de smântână

Cheesecake cu dovleac și glazură de smântână

Am făcut asta de mult, dar era cu adevărat delicios. S-ar putea să nu crezi, dar dovleacul se potrivește într-un astfel de desert.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
16

Corp

  • Putem utiliza și clasicii biscuiți de unt Adăugat la
  • 170 g Fulgi de ovăz Adăugat la
  • 80 g nuci Adăugat la
  • 1 bucată ou Adăugat la
  • 100 g unt Adăugat la
  • 3 zahăr/miere Adăugat la

Cremă

  • 500 g Brânză de vaci moale Adăugat la
  • 250 g Unt de alune Adăugat la
  • 400 g Piure de dovleac hokkaido Adăugat la
  • 4 ro miere Adăugat la
  • 3 ou Adăugat la
  • 2 ro Faina de spelta neteda Adăugat la
  • 2 linguriță Scorțișoară Adăugat la
  • 12 linguriță ghimbir măcinat Adăugat la

Glazură

  • 100 g smântână acră Adăugat la
  • 1 ambalare zahăr vanilat Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

70 min.
1. Pasul

Mai întâi amestecăm nucile și fulgii de ovăz. Amestecăm acestea cu ou, unt topit și miere. Amestecul pregătit îl apoșăm pe fundul unei forme de tort (cu un diametru de 24cm) acoperite cu hârtie de copt (doar pe partea de jos).

2. Pasul

Înțepăm cu o furculiță și coacem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de aproximativ 10 minute.

3. Pasul

Crema o pregătim amestecând brânza proaspătă, untul de unt și piureul de dovleac. La acest amestec adăugăm ouăle, unul câte unul și amestecăm întotdeauna. Apoi adăugăm făina, îndulcitorul, condimentele și amestecăm totul împreună (sau amestecăm cu un mixer de mână).

4. Pasul

Turnăm crema pe blatul pregătit și o punem la copt în cuptorul încălzit la 150 de grade aproximativ 1 oră. Punem o tavă cu apă pe fundul cuptorului. După coacere, cheesecake-ul se poate mișca ușor în centru. Îl lăsăm în cuptorul oprit cel puțin jumătate de oră să se răcească treptat.

5. Pasul

După ce s-a răcit, îl ungem cu smântână acră, pe care o îndulcim cu zahăr vanilat.

6. Pasul

Decorați conform imagine de sine și puneți-l în frigider cel mai bine peste noapte.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou