Cheesecake cu dovleac și glazură de smântână
Am făcut asta de mult, dar era cu adevărat delicios. S-ar putea să nu crezi, dar dovleacul se potrivește într-un astfel de desert.
Ingrediente
Corp
- Putem utiliza și clasicii biscuiți de unt
- 170 g Fulgi de ovăz
- 80 g nuci
- 1 bucată ou
- 100 g unt
- 3 zahăr/miere
Cremă
- 500 g Brânză de vaci moale
- 250 g Unt de alune
- 400 g Piure de dovleac hokkaido
- 4 ro miere
- 3 ou
- 2 ro Faina de spelta neteda
- 2 linguriță Scorțișoară
- 1⁄2 linguriță ghimbir măcinat
Glazură
- 100 g smântână acră
- 1 ambalare zahăr vanilat
Ultimele broșuri
Procedura
Mai întâi amestecăm nucile și fulgii de ovăz. Amestecăm acestea cu ou, unt topit și miere. Amestecul pregătit îl apoșăm pe fundul unei forme de tort (cu un diametru de 24cm) acoperite cu hârtie de copt (doar pe partea de jos).
Înțepăm cu o furculiță și coacem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de aproximativ 10 minute.
Crema o pregătim amestecând brânza proaspătă, untul de unt și piureul de dovleac. La acest amestec adăugăm ouăle, unul câte unul și amestecăm întotdeauna. Apoi adăugăm făina, îndulcitorul, condimentele și amestecăm totul împreună (sau amestecăm cu un mixer de mână).
Turnăm crema pe blatul pregătit și o punem la copt în cuptorul încălzit la 150 de grade aproximativ 1 oră. Punem o tavă cu apă pe fundul cuptorului. După coacere, cheesecake-ul se poate mișca ușor în centru. Îl lăsăm în cuptorul oprit cel puțin jumătate de oră să se răcească treptat.
După ce s-a răcit, îl ungem cu smântână acră, pe care o îndulcim cu zahăr vanilat.
Decorați conform imagine de sine și puneți-l în frigider cel mai bine peste noapte.