Sursa :: Lesichkadesign for Freepik
Ciocolată spartă de casă ca un cadou
Aceasta este o rețetă simplă de ciocolată spartă de casă pe care am perfecționat-o de-a lungul anilor. Este o modalitate fantastică de a crea bunătăți individuale, delicioase, care sunt un succes atât pentru adulți, cât și pentru copii. Variați toppingurile după cum doriți - acestea dau ciocolatei un caracter foarte propriu - cadoul perfect de Crăciun!
Ingrediente
- 300 g Ciocolată neagră închisă la culoare
- 150 g ciocolată albă
- 100 g Nuci amestecate (sau nucile preferate)
- O mână de fructe uscate (de exemplu, afine, cireșe)
- Un vârf de cuțit de sare de mare
Ultimele broșuri
Procedura
Pentru a face propria ciocolată spartă, rupeți ciocolata neagră într-un bol rezistent la căldură. Așezați bolul deasupra unei cratițe cu apă care fierbe ușor. Asigurați-vă că bolul nu atinge apa, altfel ciocolata s-ar putea arde.
Lăsați ciocolata să se topească încet, amestecând din când în când. Consider că, în acest caz, încet este într-adevăr calea de urmat pentru a mă asigura că ciocolata se topește uniform și fără probleme.
În timp ce ciocolata se topește, prăjiți cu grijă nucile într-o tigaie uscată până când acestea sunt fragede. Aveți grijă, se ard ușor!
Se ia ciocolata topită de pe foc și se presară peste nucile prăjite și fructele uscate. Combinația de ciocolată dulce, nuci crocante și fructe suculente este cu adevărat irezistibilă.
Acum topiți ciocolata albă, la fel ca și în cazul ciocolatei negre. Picurați ciocolata albă topită peste ciocolata neagră și peste topping. La final, adăugați un vârf de cuțit de sare de mare, pentru că sporește cu adevărat aroma ciocolatei!
Lăsați ciocolata să se întărească într-un loc răcoros înainte de a o rupe în bucăți și de a o savura. Împachetați cu imaginație în celofan ca un cadou de Crăciun.