PUBLICITATE

Clătite clasice

Încercați rețeta pentru aceste clătite delicate și umede cu scorțișoară, aromate cu caramel sărat și prune caramelizate.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
10
  • 2 ks Ou Adăugat la
  • 200 g făină simplă specială Adăugat la
  • 1 ks praf de copt Adăugat la
  • 1 ks zahăr vanilat Adăugat la
  • 1 Articolul Scorțișoară Adăugat la
  • 250 ml lapte Adăugat la
  • 2 ro unt Adăugat la
  • 30 g zahăr Adăugat la
  • Pinch Instrumente Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

40 min.
1. Pasul

Bătim albușul cu zahăr până devine spuma. Amestecăm restul ingredientelor într-un bol separat și, în cele din urmă, le combinăm. Coacem într-o tigaie de clătite timp de 30 de secunde pe fiecare parte.

2. Pasul

Caramel sărat (ingredientele sunt pentru o cantitate mai mare):

3. Pasul

Topim 150 g de zahăr cristalizat până devine caramel, dar cu grijă, să nu se ardă. Adăugăm 50 g de unt (atenție, poate sări). Amestecăm cu un tel și apoi adăugăm și 100 ml de smântână pentru frișcă, pe care o amestecăm la fel și adăugăm o linguriță de sare.

4. Pasul

Prune caramelizate

5. Pasul

Pe tigaie topim zahărul și adăugăm prunele tăiate cuburi. Înainte de final, ne amestecăm cu scorțișoară.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou