Clătite clasice
Încercați rețeta pentru aceste clătite delicate și umede cu scorțișoară, aromate cu caramel sărat și prune caramelizate.
Ingrediente
- 2 ks Ou
- 200 g făină simplă specială
- 1 ks praf de copt
- 1 ks zahăr vanilat
- 1 Articolul Scorțișoară
- 250 ml lapte
- 2 ro unt
- 30 g zahăr
- Pinch Instrumente
Ultimele broșuri
Procedura
Bătim albușul cu zahăr până devine spuma. Amestecăm restul ingredientelor într-un bol separat și, în cele din urmă, le combinăm. Coacem într-o tigaie de clătite timp de 30 de secunde pe fiecare parte.
Caramel sărat (ingredientele sunt pentru o cantitate mai mare):
Topim 150 g de zahăr cristalizat până devine caramel, dar cu grijă, să nu se ardă. Adăugăm 50 g de unt (atenție, poate sări). Amestecăm cu un tel și apoi adăugăm și 100 ml de smântână pentru frișcă, pe care o amestecăm la fel și adăugăm o linguriță de sare.
Prune caramelizate
Pe tigaie topim zahărul și adăugăm prunele tăiate cuburi. Înainte de final, ne amestecăm cu scorțișoară.