Sursa :: 4kodiak from Getty Images Signature
Cotlet de porc la cuptor
O retetă excelentă de cotlet de porc clasic la cuptor, pe care toți iubitorii de carne o vor adora.
Ingrediente
Ingrediente principale
- 1 ks Carne întreagă
- 3 ks The Onion
- 4 cuișoare usturoi
Condimente
- 1 linguriță piper negru măcinat
- 1 linguriță Sare
- 1 linguriță Paprika măcinată
- 1 linguriță Mărgăritar
- 1 linguriță Cimbru
Ultimele broșuri
Procedura
Încălziți cuptorul la 180°C. Curățați ceapa și tăiați-o în bucăți de dimensiune medie. Curățați usturoiul și lăsați-l întreg.
Carnea de porc se spală, se usucă și se taie în porții. Apoi carnea se sărează, se condimentează și se lasă să stea aproximativ 15 minute, pentru ca condimentele să pătrundă în carne.
Prajiti carnea de porc pe fiecare parte în ulei în tigaie, pentru a sigila suprafața cărnii și a ajuta astfel la menținerea suculenței când se coace.
În tava, așezați cotletele prăjite, adăugați usturoiul și turnați un pahar de apă. Introduceți tava în cuptorul preîncălzit și coaceți la acoperit aproximativ 60 de minute.
După o oră de coacere, scoateți tava din cuptor și turnați sucul peste carnea de porc. Apoi coaceți carnea de porc încă 30 de minute fără acoperiș, pentru a se rumeni frumos la suprafață.
După coacere, lăsați carnea să se odihnească puțin, apoi tăiați-o.