Cotlete de porc cu cartofi unt
Un clasic pe care îl iubește fiecare
Ingrediente
Șnițele
- Cotlet de porc fără os
- ouă
- făină simplă specială
- sare
- vegeta
- pesmet
- Ulei pentru prăjire
- untură
- morcovi
Cartofi
- cartofi noi
- sare
- ceapă de primăvară
- unt
Ultimele broșuri
Procedura
În trei boluri pregătim făina, ouăle bătute cu vegeta, pesmet.
Tăiem carnea în felii medii și subțiri. O sărăm și o trecem treptat prin făină, ou și la final prin pesmet.
Punem în uleiul încins cu untură de porc, adăugăm rondele de morcov pentru a preveni arderea uleiului. Prăjim pe ambele părți până devin auriu.
Vom selecta pe o farfurie cu un șervet pentru a absorbi uleiul excesiv.
Cartofii îi curățăm de coajă, îi tăiem și îi punem la fiert în apă sărată, apoi îi scurgem.
Prăjesc în unt ceapa de primăvară și năutul.torn peste cartofi și amestec, acopăr, las să stea puțin și servesc. Eu o fac curățând castravetele de coajă, îl mărunțesc în felii subțiri, adaug piper negru măcinat și sare. când castravetele își lasă sucul, torn apă în care adaug zahăr cristal, trebuie să se dizolve și adaug oțet, totul după gust. cineva preferă mai dulce, cineva mai acru. amestec și gata :) Bun gust.