Sursa :: Alexander Raths via Adobe Stock
Crap albastru după rețeta bunicii
Crapul albastru este un fel de mâncare tradițional german, care este adesea servit de Crăciun. Crapul este gătit într-un bulion condimentat și apoi servit cu un sos special albastru. Acest fel de mâncare nu este doar delicios, ci și sănătos, deoarece crapul este bogat în acizi grași Omega-3.
Ingrediente
Pentru crap
- 1 Bucată Carp proaspăt
- 2 l apă
- 250 ml oțet
- 2 Bucată ceapă
- 5 Bucată Boabe de piper
- 2 Bucată frunze de dafin
- 1⁄2 Confederația Pătrunjel
Pentru sos
- 250 ml Supă de crap
- 125 g unt
- 50 g făină
- 1 Lingură de masă suc de lămâie
- 2 Gălbenuș de ou ouă
Ultimele broșuri
Procedura
Pentru a pregăti un crap albastru, mai întâi pregătiți crapul. Decojiti și curățați peștele. Apoi tăiați peștele în felii de aproximativ 5 cm.
Într-o oală mare fierbeţi apa, oţetul, ceapa, boabele de piper, frunzele de dafin şi pătrunjelul.
Adăugați crapul în supa clocotită și lăsați-l să se infuzeze timp de aproximativ 20 de minute.
Pentru sos, topiți untul într-o tigaie și amestecați făina. Apoi, adăugați bulionul de crap și sucul de lămâie. Perfecționați sosul cu gălbenușuri. Rețeta tradițională 'crap albastru' este gata de servit !
Serviți crapul cu sos. Poftă bună!