PUBLICITATE

Sursa :: Alexander Raths via Adobe Stock

Crap albastru după rețeta bunicii

Crapul albastru este un fel de mâncare tradițional german, care este adesea servit de Crăciun. Crapul este gătit într-un bulion condimentat și apoi servit cu un sos special albastru. Acest fel de mâncare nu este doar delicios, ci și sănătos, deoarece crapul este bogat în acizi grași Omega-3.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4

Pentru crap

  • 1 Bucată Carp proaspăt Adăugat la
  • 2 l apă Adăugat la
  • 250 ml oțet Adăugat la
  • 2 Bucată ceapă Adăugat la
  • 5 Bucată Boabe de piper Adăugat la
  • 2 Bucată frunze de dafin Adăugat la
  • 12 Confederația Pătrunjel Adăugat la

Pentru sos

  • 250 ml Supă de crap Adăugat la
  • 125 g unt Adăugat la
  • 50 g făină Adăugat la
  • 1 Lingură de masă suc de lămâie Adăugat la
  • 2 Gălbenuș de ou ouă Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

90 min.
1. Pasul

Pentru a pregăti un crap albastru, mai întâi pregătiți crapul. Decojiti și curățați peștele. Apoi tăiați peștele în felii de aproximativ 5 cm.

2. Pasul

Într-o oală mare fierbeţi apa, oţetul, ceapa, boabele de piper, frunzele de dafin şi pătrunjelul.

3. Pasul

Adăugați crapul în supa clocotită și lăsați-l să se infuzeze timp de aproximativ 20 de minute.

4. Pasul

Pentru sos, topiți untul într-o tigaie și amestecați făina. Apoi, adăugați bulionul de crap și sucul de lămâie. Perfecționați sosul cu gălbenușuri. Rețeta tradițională 'crap albastru' este gata de servit !

5. Pasul

Serviți crapul cu sos. Poftă bună!

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou