Sursa :: congerdesign : Pixabay
Fă-ți propriul gem de mere și pere
În familia mea, am acordat întotdeauna o mare importanță gemului făcut în casă. O rețetă foarte specială pe care o fac în fiecare an, toamna, este dulceața de mere și pere. Este o rețetă simplă, dar care prosperă prin calitatea fructelor dulci și acrișoare. Prefer să folosesc mere și pere din grădina noastră.
Ingrediente
- 1 kg Mere
- 1 kg Pere
- 500 g Zahăr gelatinos doi la unu
- 1 stoarse lămâie
- 1 păstaie de vanilie
Ultimele broșuri
Procedura
Pentru a face singur gem de mere și pere, începeți prin a cântări și pregăti fructele. Vă recomand să folosiți fructe coapte și aromate pentru această rețetă. Gustul gemului depinde în primul rând de calitatea merelor și perelor.
După ce ați spălat merele și perele, îndepărtați miezul și tăiați fructele în cuburi mici. Acest pas este destul de important, deoarece bucățile mai mici asigură o consistență plăcută a gemului ulterior.
Acum amestecați fructele tăiate într-un vas mare cu zahărul de conservă (2:1), sucul de lămâie și pulpa păstaie de vanilie. Un sfat bun este să adăugați în oală și păstaia de vanilie răzuită pentru a adăuga și mai multă aromă.
Se aduc fructele cu zahărul la fierbere după ce se amestecă puțin. Dulceața trebuie să fiarbă timp de cel puțin 4 minute, amestecând constant. Eu prefer un timp de fierbere puțin mai lung aici, deoarece astfel gemul are o capacitate de gelificare mai bună.
După fierbere, trebuie să scoateți păstaia de vanilie din oală și să umpleți gemul de mere și pere în borcane sterilizate cât timp este încă fierbinte. Asigurați-vă că borcanele sunt umplute până la margine înainte de a le închide ermetic. Cea mai bună dulceață de casă pentru micul dejun !