PUBLICITATE

Sursa :: congerdesign : Pixabay

Fă-ți propriul gem de mere și pere

În familia mea, am acordat întotdeauna o mare importanță gemului făcut în casă. O rețetă foarte specială pe care o fac în fiecare an, toamna, este dulceața de mere și pere. Este o rețetă simplă, dar care prosperă prin calitatea fructelor dulci și acrișoare. Prefer să folosesc mere și pere din grădina noastră.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 1 kg Mere Adăugat la
  • 1 kg Pere Adăugat la
  • 500 g Zahăr gelatinos doi la unu Adăugat la
  • 1 stoarse lămâie Adăugat la
  • 1 păstaie de vanilie Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

80 min.
1. Pasul

Pentru a face singur gem de mere și pere, începeți prin a cântări și pregăti fructele. Vă recomand să folosiți fructe coapte și aromate pentru această rețetă. Gustul gemului depinde în primul rând de calitatea merelor și perelor.

2. Pasul

După ce ați spălat merele și perele, îndepărtați miezul și tăiați fructele în cuburi mici. Acest pas este destul de important, deoarece bucățile mai mici asigură o consistență plăcută a gemului ulterior.

3. Pasul

Acum amestecați fructele tăiate într-un vas mare cu zahărul de conservă (2:1), sucul de lămâie și pulpa păstaie de vanilie. Un sfat bun este să adăugați în oală și păstaia de vanilie răzuită pentru a adăuga și mai multă aromă.

4. Pasul

Se aduc fructele cu zahărul la fierbere după ce se amestecă puțin. Dulceața trebuie să fiarbă timp de cel puțin 4 minute, amestecând constant. Eu prefer un timp de fierbere puțin mai lung aici, deoarece astfel gemul are o capacitate de gelificare mai bună.

5. Pasul

După fierbere, trebuie să scoateți păstaia de vanilie din oală și să umpleți gemul de mere și pere în borcane sterilizate cât timp este încă fierbinte. Asigurați-vă că borcanele sunt umplute până la margine înainte de a le închide ermetic. Cea mai bună dulceață de casă pentru micul dejun !

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou