PUBLICITATE
Sursa :: FB: Varenie a Pečenie je Radosť
Fidea de cartofi
Rețeta slovacă tradițională pentru fidea de casă, preparată din aluat de cartofi. Această rețetă este simplu de pregătit și delicioasă la gust.
PUBLICITATE
Ingrediente
porții
4
Ades
- 500 g Cartofi
- 200 g făină simplă specială
- 30 g unt
- 1 ks ou
- 2 g sare
Servire
- Instrumente
- cacao
Ultimele broșuri
PUBLICITATE
Procedura
60 min.
1. Pasul
Gătim cartofii în apă sărată, îi curățăm și îi strivim prin sită cât sunt încă fierbinți.
2. Pasul
Adăugăm unt, ouă, făină netedă și sare la cartofii fierți. Amestecăm compoziția și obținem un aluat neted.
3. Pasul
Formăm cilindri egali din aluat, pe care îi tăiem în bucăți mai mici.
4. Pasul
Bucăți de paste gătim în apă sărată aproximativ 3 minute.
5. Pasul
Tăiem găluștele fierte și le servim cu cacao sau mac.