PUBLICITATE

Sursa :: Freepik

Morcovi olandezi prăjiți cu unt de ierburi

Iată rețeta mea preferată de morcovi olandezi, care este simplu de preparat, nutritivă și absolut delicioasă!

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 400 g Morcovi olandezi, spălați și fără frunze Adăugat la
  • 2 tbls de ulei de măsline Adăugat la
  • Sare și piper negru măcinat după gust Adăugat la
  • 100 g Unt nesărat, înmuiat Adăugat la
  • 1 lingură De amestec de ierburi aromatice (cum ar fi pătrunjel, arpagic și cimbru) tocate mărunt Adăugat la
  • Coaja de la o jumătate de lămâie Adăugat la
  • 212 cuișoare De usturoi, tocat mărunt Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

40 min.
1. Pasul

Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius (aproximativ 400 de grade Fahrenheit). Un cuptor încins este esențial pentru procesul de prăjire, deoarece conferă morcovilor o textură frumos caramelizată și le scoate în evidență dulceața naturală.

2. Pasul

Așezați morcovii pe o tavă de copt și stropiți-i cu ulei de măsline. Se amestecă până când morcovii sunt acoperiți uniform. Se presară cu sare și piper. Deseori consider că sarea de mare funcționează mai bine decât sarea de masă obișnuită pentru această rețetă. Răspândiți-i astfel încât să se prăjească uniform și să nu fie prea înghesuiți în tavă.

3. Pasul

Puneți tava în cuptor și prăjiți morcovii timp de aproximativ 20-25 de minute, sau până când sunt fragezi și ușor rumeniți.

4. Pasul

În timp ce morcovii se prăjesc, pregătiți untul de ierburi. Într-un bol, combinați untul înmuiat, amestecul de ierburi, coaja de lămâie și usturoiul tocat mărunt. Amestecați până când se combină bine.

5. Pasul

Când morcovii sunt gata, scoateți-i cu grijă din cuptor. Cât timp sunt încă calzi, se aplică cu generozitate untul de ierburi peste morcovi. Căldura morcovilor va topi untul, permițându-i să se infiltreze în morcovi, infuzându-le aroma.

6. Pasul

Serviți acești morcovi olandezi prăjiți la cald ca garnitură la mâncarea preferată.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou