Sursa :: Freepik
Morcovi olandezi prăjiți cu unt de ierburi
Iată rețeta mea preferată de morcovi olandezi, care este simplu de preparat, nutritivă și absolut delicioasă!
Ingrediente
- 400 g Morcovi olandezi, spălați și fără frunze
- 2 tbls de ulei de măsline
- Sare și piper negru măcinat după gust
- 100 g Unt nesărat, înmuiat
- 1 lingură De amestec de ierburi aromatice (cum ar fi pătrunjel, arpagic și cimbru) tocate mărunt
- Coaja de la o jumătate de lămâie
- 21⁄2 cuișoare De usturoi, tocat mărunt
Ultimele broșuri
Procedura
Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius (aproximativ 400 de grade Fahrenheit). Un cuptor încins este esențial pentru procesul de prăjire, deoarece conferă morcovilor o textură frumos caramelizată și le scoate în evidență dulceața naturală.
Așezați morcovii pe o tavă de copt și stropiți-i cu ulei de măsline. Se amestecă până când morcovii sunt acoperiți uniform. Se presară cu sare și piper. Deseori consider că sarea de mare funcționează mai bine decât sarea de masă obișnuită pentru această rețetă. Răspândiți-i astfel încât să se prăjească uniform și să nu fie prea înghesuiți în tavă.
Puneți tava în cuptor și prăjiți morcovii timp de aproximativ 20-25 de minute, sau până când sunt fragezi și ușor rumeniți.
În timp ce morcovii se prăjesc, pregătiți untul de ierburi. Într-un bol, combinați untul înmuiat, amestecul de ierburi, coaja de lămâie și usturoiul tocat mărunt. Amestecați până când se combină bine.
Când morcovii sunt gata, scoateți-i cu grijă din cuptor. Cât timp sunt încă calzi, se aplică cu generozitate untul de ierburi peste morcovi. Căldura morcovilor va topi untul, permițându-i să se infiltreze în morcovi, infuzându-le aroma.
Serviți acești morcovi olandezi prăjiți la cald ca garnitură la mâncarea preferată.