Sursa :: ninafirsova from Canva
Piept de curcan prăjit
Pieptul de curcan este una dintre mâncărurile mele preferate! Am făcut prima dată această rețetă de Crăciun și de atunci a devenit una dintre mărcile mele de casă. Carnea este suculentă, fragedă și aromată, iar adaosul de ierburi îi conferă o aromă unică. Cel mai important lucru, însă, este timpul de coacere potrivit - nu prea scurt, ca să nu fie crudă carnea, dar nici prea lung, pentru a nu se usca.
Ingrediente
- 1 kg Piept de curcan
- 4 dinți Usturoi
- 2 linguri Uleiuri de măsline
- 2 lingurițe Cimbru uscat
- 2 lingurițe Oregano uscat
- 1 linguriță Săruri
- 1⁄2 lingurițe Piper proaspăt măcinat
- Câteva crenguțe de rozmarin proaspăt
Ultimele broșuri
Procedura
Preîncălziți cuptorul la 180 grade C. Pregătiți forma de prăjire.
Se spală și se usucă bine pieptul de curcan. Acest lucru este important, deoarece excesul de apă poate face ca carnea să fie gătită în loc să fie prăjită.
Într-un bol, amestecați uleiul de măsline, usturoiul presat, cimbrul, oregano, sarea și piperul. Frecați uniform pieptul de curcan cu acest amestec. În acest pas, asigurați-vă că faceți incizii în carne pentru ca marinada să fie mai bine absorbită.
Transferați carnea într-o tavă de prăjit, adăugați crenguțele de rozmarin.
Coaceți la cuptor timp de aproximativ 1-1,5 ore, ungând carnea din când în când cu sucul care se va afla pe fundul formei de copt. Un bun indicator că carnea este gata este atunci când, atunci când, atunci când este străpunsă, o furculiță intră și iese fără rezistență.
După prăjire, lăsați pieptul de curcan să se odihnească timp de aproximativ 10 minute înainte de a-l tăia în felii.