PUBLICITATE

Sursa :: ninafirsova from Canva

Piept de curcan prăjit

Pieptul de curcan este una dintre mâncărurile mele preferate! Am făcut prima dată această rețetă de Crăciun și de atunci a devenit una dintre mărcile mele de casă. Carnea este suculentă, fragedă și aromată, iar adaosul de ierburi îi conferă o aromă unică. Cel mai important lucru, însă, este timpul de coacere potrivit - nu prea scurt, ca să nu fie crudă carnea, dar nici prea lung, pentru a nu se usca.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 1 kg Piept de curcan Adăugat la
  • 4 dinți Usturoi Adăugat la
  • 2 linguri Uleiuri de măsline Adăugat la
  • 2 lingurițe Cimbru uscat Adăugat la
  • 2 lingurițe Oregano uscat Adăugat la
  • 1 linguriță Săruri Adăugat la
  • 12 lingurițe Piper proaspăt măcinat Adăugat la
  • Câteva crenguțe de rozmarin proaspăt Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

120 min.
1. Pasul

Preîncălziți cuptorul la 180 grade C. Pregătiți forma de prăjire.

2. Pasul

Se spală și se usucă bine pieptul de curcan. Acest lucru este important, deoarece excesul de apă poate face ca carnea să fie gătită în loc să fie prăjită.

3. Pasul

Într-un bol, amestecați uleiul de măsline, usturoiul presat, cimbrul, oregano, sarea și piperul. Frecați uniform pieptul de curcan cu acest amestec. În acest pas, asigurați-vă că faceți incizii în carne pentru ca marinada să fie mai bine absorbită.

4. Pasul

Transferați carnea într-o tavă de prăjit, adăugați crenguțele de rozmarin.

5. Pasul

Coaceți la cuptor timp de aproximativ 1-1,5 ore, ungând carnea din când în când cu sucul care se va afla pe fundul formei de copt. Un bun indicator că carnea este gata este atunci când, atunci când, atunci când este străpunsă, o furculiță intră și iese fără rezistență.

6. Pasul

După prăjire, lăsați pieptul de curcan să se odihnească timp de aproximativ 10 minute înainte de a-l tăia în felii.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou