PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay: guvo59

Prăjitură de brânză clasică vegană la cuptor

Acest cheesecake vegan este la fel de fascinant, dacă nu chiar mai mult, ca și cheesecake-ul tradițional pe bază de lapte. Bucurați-vă de această plăcere fără lactate, fără vină, care nu face compromisuri în ceea ce privește gustul clasic al cheesecake-ului!

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
9
  • 112 căni De caju crud Adăugat la
  • 1 ceașcă De lapte de migdale neîndulcit Adăugat la
  • 1 ceașcă De zahăr granulat Adăugat la
  • 1 lingură De extract de vanilie Adăugat la
  • Sucul de la o lămâie mare Adăugat la
  • 14 linguriță De sare de mare Adăugat la
  • 112 căni De fursecuri vegane zdrobite Adăugat la
  • 6 tbls De unt vegan, topit Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

90 min.
1. Pasul

Se pun la înmuiat caju crud peste noapte sau cel puțin 6 ore. Este un pas crucial pentru a obține textura cremoasă și aroma umpluturii de "brânză".

2. Pasul

Dacă aveți puțin timp la dispoziție, puteți folosi metoda de înmuiere rapidă: turnați apă clocotită peste caju și lăsați-le la înmuiat timp de o oră.

3. Pasul

Preîncălziți cuptorul la 178°C (350°F) și ungeți o tavă de plăcintă de 9 inci.

4. Pasul

Pentru a pregăti crusta, se pasează fursecurile vegane într-un robot de bucătărie până se macină fin. Se adaugă untul vegan topit și se pulsează din nou până se combină. Acum, presați amestecul pe fundul vasului de plăcintă uns și coaceți pentru aproximativ 10-12 minute. Folosiți fundul unui pahar pentru a presa crusta, acesta asigură o crustă bine compactă și uniformă.

5. Pasul

În acest timp, pregătiți umplutura de cheesecake. Scurgeți caju înmuiat și puneți-l într-un blender. Adăugați laptele de migdale, zahărul, extractul de vanilie, sucul de lămâie și un vârf de cuțit de sare. Amestecați până când obțineți un amestec omogen și cremos.

6. Pasul

Se toarnă acest amestec cremos pe crusta coaptă și se întinde uniform.

7. Pasul

Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 45-55 de minute sau până când marginile se rumenesc ușor. Cu cât mai puțin timp de coacere, cu atât mai cremos este cheesecake-ul.

8. Pasul

După ce s-a copt, se lasă să se răcească și apoi se dă la frigider peste noapte sau pentru cel puțin 6 ore. Procesul de răcire ajută la întărire și sporește gustul cheesecake-ului.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou