Sursa :: Olga Mazyarkina via Getty Images
Rețetă de gnocchi de sfeclă roșie
Fiind un bucătar amator pasionat, îmi place întotdeauna să schimb mâncărurile tradiționale cu ingrediente de sezon. Așa a apărut această rețetă delicioasă de gnocchi de sfeclă roșie. Am pregătit-o de multe ori pentru prieteni și familie și întotdeauna merge extrem de bine. Culoarea roșie intensă este, bineînțeles, izbitoare din punct de vedere vizual, iar gustul ușor pământesc al sfeclei se armonizează de minune cu gustul savuros al gnocchiului de casă.
Ingrediente
- 500 g Cartofi
- 300 g sfeclă roșie
- 200 g făină de grâu
- 2 gălbenuș
- sare
- Făină pentru a lucra cu
- unt
- Frunze de salvie
Ultimele broșuri
Procedura
Pentru a prepara rețeta de gnocchi de sfeclă roșie, mai întâi fierbeți cartofii făinoși în apă nesărată până când sunt moi. Am constatat că aceștia își păstrează mai bine umiditatea dacă sunt fierți întregi. Ar trebui să dureze aproximativ 20-30 de minute. Apoi se decojesc și se lasă să se evapore puțin.
În timp ce cartofii se gătesc, se curăță sfecla și se coace în cuptor la 180 de grade timp de aproximativ 40 de minute, până când poate fi ușor străpunsă cu o furculiță. Apoi se scoate din cuptor și se lasă să se răcească.
Presărați cartofii și sfecla roșie împreună printr-un storcător de cartofi sau zdrobiți-le cu o furculiță. Amestecul nu trebuie să fie prea umed.
Se adaugă făina și gălbenușurile de ou și se condimentează cu sare. Frământați totul bine până când obțineți un aluat elastic și neaderent. Dacă este necesar, mai adăugați puțină făină sau apă.
Acum formați aluatul în rulouri de grosimea degetului mare și tăiați bucăți mici. Presărați cu o furculiță modelul tipic de gnocchi.
Se aduce la fierbere o cratiță mare cu apă sărată și se pun la fiert gnocchi până când aceștia plutesc la suprafață. Ar trebui să dureze aproximativ 2-3 minute.
Între timp, se încălzește untul într-o tigaie și se prăjesc frunzele de salvie până devin crocante.
Scoateți gnocchi de sfeclă fierți din apă, scurgeți-i și adăugați-i în tigaie împreună cu untul de salvie. Se amestecă bine și se servesc.