PUBLICITATE

Sursa :: Olga Mazyarkina via Getty Images

Rețetă de gnocchi de sfeclă roșie

Fiind un bucătar amator pasionat, îmi place întotdeauna să schimb mâncărurile tradiționale cu ingrediente de sezon. Așa a apărut această rețetă delicioasă de gnocchi de sfeclă roșie. Am pregătit-o de multe ori pentru prieteni și familie și întotdeauna merge extrem de bine. Culoarea roșie intensă este, bineînțeles, izbitoare din punct de vedere vizual, iar gustul ușor pământesc al sfeclei se armonizează de minune cu gustul savuros al gnocchiului de casă.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 500 g Cartofi Adăugat la
  • 300 g sfeclă roșie Adăugat la
  • 200 g făină de grâu Adăugat la
  • 2 gălbenuș Adăugat la
  • sare Adăugat la
  • Făină pentru a lucra cu Adăugat la
  • unt Adăugat la
  • Frunze de salvie Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

70 min.
1. Pasul

Pentru a prepara rețeta de gnocchi de sfeclă roșie, mai întâi fierbeți cartofii făinoși în apă nesărată până când sunt moi. Am constatat că aceștia își păstrează mai bine umiditatea dacă sunt fierți întregi. Ar trebui să dureze aproximativ 20-30 de minute. Apoi se decojesc și se lasă să se evapore puțin.

2. Pasul

În timp ce cartofii se gătesc, se curăță sfecla și se coace în cuptor la 180 de grade timp de aproximativ 40 de minute, până când poate fi ușor străpunsă cu o furculiță. Apoi se scoate din cuptor și se lasă să se răcească.

3. Pasul

Presărați cartofii și sfecla roșie împreună printr-un storcător de cartofi sau zdrobiți-le cu o furculiță. Amestecul nu trebuie să fie prea umed.

4. Pasul

Se adaugă făina și gălbenușurile de ou și se condimentează cu sare. Frământați totul bine până când obțineți un aluat elastic și neaderent. Dacă este necesar, mai adăugați puțină făină sau apă.

5. Pasul

Acum formați aluatul în rulouri de grosimea degetului mare și tăiați bucăți mici. Presărați cu o furculiță modelul tipic de gnocchi.

6. Pasul

Se aduce la fierbere o cratiță mare cu apă sărată și se pun la fiert gnocchi până când aceștia plutesc la suprafață. Ar trebui să dureze aproximativ 2-3 minute.

7. Pasul

Între timp, se încălzește untul într-o tigaie și se prăjesc frunzele de salvie până devin crocante.

8. Pasul

Scoateți gnocchi de sfeclă fierți din apă, scurgeți-i și adăugați-i în tigaie împreună cu untul de salvie. Se amestecă bine și se servesc.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou