Sursa :: FB: Varenie je radosť
Roți de nuc
Rețetă pentru rondele de nuci cu ciocolată înmuiată în ciocolată, făcute din aluat scurt.
Ingrediente
- 250 g Făină simplă
- 125 g zahăr pudră
- 200 g Nuci măcinate
- 150 g Unt
- 1 bucată ou
- un vârf de cuțit de sare
- esență de rom
- coaja de portocală
- Gem
- glazură de ciocolată
Ultimele broșuri
Procedura
Se cerne făina pe o suprafață de lucru, se adaugă zahărul pudră, nucile măcinate și un vârf de cuțit de sare. Se face o gaură în centru și se adaugă untul tăiat mărunt, oul, esența de rom și coaja rasă de portocală. Cu ajutorul mâinilor, lucrați rapid aluatul până când se omogenizează și lăsați-l să se odihnească cel puțin o jumătate de oră în frigider.
Apoi se întinde aluatul la o grosime de aproximativ 1 cm și se taie rondele. Așezați rondelele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și coaceți-le în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de aproximativ 10-12 minute.
După coacere, le lipiți cu gem sau umplutură și turnați ciocolată peste ele.