PUBLICITATE

Sursa :: FB: Varenie je radosť

Roți de nuc

Rețetă pentru rondele de nuci cu ciocolată înmuiată în ciocolată, făcute din aluat scurt.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
25
  • 250 g Făină simplă Adăugat la
  • 125 g zahăr pudră Adăugat la
  • 200 g Nuci măcinate Adăugat la
  • 150 g Unt Adăugat la
  • 1 bucată ou Adăugat la
  • un vârf de cuțit de sare Adăugat la
  • esență de rom Adăugat la
  • coaja de portocală Adăugat la
  • Gem Adăugat la
  • glazură de ciocolată Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

90 min.
1. Pasul

Se cerne făina pe o suprafață de lucru, se adaugă zahărul pudră, nucile măcinate și un vârf de cuțit de sare. Se face o gaură în centru și se adaugă untul tăiat mărunt, oul, esența de rom și coaja rasă de portocală. Cu ajutorul mâinilor, lucrați rapid aluatul până când se omogenizează și lăsați-l să se odihnească cel puțin o jumătate de oră în frigider.

2. Pasul

Apoi se întinde aluatul la o grosime de aproximativ 1 cm și se taie rondele. Așezați rondelele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și coaceți-le în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de aproximativ 10-12 minute.

3. Pasul

După coacere, le lipiți cu gem sau umplutură și turnați ciocolată peste ele.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou