Schnitzel vienez
Ador un schnitzel vienez clasic bun, care a ajuns de multe ori în bucătăria mea. Gustul și textura îmi aduc întotdeauna amintiri din copilărie, când mama obișnuia să ni-l pregătească la prânz.
Ingrediente
- 4 felie Cotlete slabe de porc
- 1 ou
- 10 dkg făină
- 15 dkg pesmet
- Sare, piper după gust
- 2 dl Ulei de gătit pentru prăjit
Ultimele broșuri
Procedura
În primul rând, carnea este tăiată. Vă recomand să puneți cărnurile într-o pungă de plastic sau sub folie de aluminiu pentru a evita împrăștierea sucurilor de carne în bucătărie.
Sărați și piperați carnea pe ambele părți. Condimentarea este întotdeauna după gustul personal, mie personal nu-mi place prea condimentată.
Se bat ouăle într-un castron, iar făina și pesmetul se pun în boluri separate. Vă recomand să păstrați o parte din pesmet și făină la îndemână pentru utilizare ulterioară.
Se înmoaie carnea mai întâi în făină, apoi în oul spart și în final în pesmet. În această ordine, principalul lucru este să se amestece făina și oul, care vor adera mai bine la carne și vor face ca pesmetul să nu cadă de pe carne în timpul gătitului.
Se prăjește carnea pane în uleiul încins, la foc mediu, timp de aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte, până când devine aurie.