PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay: RitaE

Sos Worcester

Acest sos Worcester merge de minune cu friptură, dar se potrivește de asemenea cu alternative vegane precum ciupercile sau tofu. Sosul finit se va păstra mult timp în frigider, așa că este ușor de preparat în avans și de avut la îndemână oricând aveți nevoie de el.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
500
  • 2 Cap ceapă Adăugat la
  • 4 gerezd usturoi Adăugat la
  • 2 lingură ulei de măsline Adăugat la
  • 2 ceașcă Almaborecet Adăugat la
  • 2 ceașcă sos de soia Adăugat la
  • 1 ceașcă zahăr brun Adăugat la
  • 2 Bucată Ardei iute ancho (uscat, disponibil în magazinele de produse gourmet mexicane/latine) Adăugat la
  • 1 lingură Gerezd Adăugat la
  • 1 lingură Semințe de muștar Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

40 min.
1. Pasul

Se sotează ceapa tocată și usturoiul în uleiul de măsline până când se rumenesc. Vă recomand să nu grăbiți acest proces, deoarece caramelizarea cepei și a usturoiului adaugă într-adevăr profunzime sosului.

2. Pasul

Adăugați toate celelalte ingrediente și gătiți la foc mediu-mare până când zahărul se dizolvă complet.

3. Pasul

Reduceți temperatura și lăsați amestecul să fiarbă la foc mic timp de 20 de minute. Dacă sosul devine prea gros, adăugați puțină apă.

4. Pasul

Se strecoară amestecul printr-o sită sau se amestecă până la omogenizare, apoi se lasă să se răcească complet. Aroma sosului se va accentua pe măsură ce se răcește.

5. Pasul

Se păstrează într-un borcan de sticlă la frigider.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou