Sursa :: drKokos via istockPhotos
Spate de mistreț tocănită
O rețetă sățioasă, perfectă pentru un banquet festiv sau o cină duminicală în familie. Spata de mistreț este gătită încet în cuptor până când devine fragedă și suculentă.
Ingrediente
Spinarea mistrețului
- 11⁄2 kg Spinare de mistreț
- 2 Lingură ulei de măsline
- 2 Linguriță sare
- 1 Linguriță piper
Sos
- 2 Lingură unt
- 1 Bucată Cățel de usturoi
- 1 Bucată ceapă
- 500 ml vin roșu
- 500 ml Supă de vânat
- 1 Linguriță Rosemary
- 1 Linguriță Cimbru
Ultimele broșuri
Procedura
Pentru a pregăti spatele de mistreț, încălziți cuptorul la 160°C. Frecați spatele de mistreț cu ulei de măsline, sare și piper. Prăjiți-l într-o tigaie la căldură mare, până când devine maro pe toate părțile. Puneți carnea într-un vas de copt.
În aceeași tigaie, topiți untul. Adăugați usturoiul și ceapa și căliți-le până se înmoaie. Adăugați vinul roșu și fierbeți-l la foc mare timp de 5 minute pentru a reduce alcoolul. Adăugați fondul de vânat, rozmarinul și cimbrul și lăsați sosul să fiarbă timp de 10 minute.
Turnați sosul peste spatele de porc sălbatic. Acoperiți forma de coacere și introduceți-o în cuptor timp de 2 ore, până când carnea este fragedă. Lăsați carnea să stea 10 minute înainte de a o servi.