PUBLICITATE

Sursa :: drKokos via istockPhotos

Spate de mistreț tocănită

O rețetă sățioasă, perfectă pentru un banquet festiv sau o cină duminicală în familie. Spata de mistreț este gătită încet în cuptor până când devine fragedă și suculentă.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
6

Spinarea mistrețului

  • 112 kg Spinare de mistreț Adăugat la
  • 2 Lingură ulei de măsline Adăugat la
  • 2 Linguriță sare Adăugat la
  • 1 Linguriță piper Adăugat la

Sos

  • 2 Lingură unt Adăugat la
  • 1 Bucată Cățel de usturoi Adăugat la
  • 1 Bucată ceapă Adăugat la
  • 500 ml vin roșu Adăugat la
  • 500 ml Supă de vânat Adăugat la
  • 1 Linguriță Rosemary Adăugat la
  • 1 Linguriță Cimbru Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

180 min.
1. Pasul

Pentru a pregăti spatele de mistreț, încălziți cuptorul la 160°C. Frecați spatele de mistreț cu ulei de măsline, sare și piper. Prăjiți-l într-o tigaie la căldură mare, până când devine maro pe toate părțile. Puneți carnea într-un vas de copt.

2. Pasul

În aceeași tigaie, topiți untul. Adăugați usturoiul și ceapa și căliți-le până se înmoaie. Adăugați vinul roșu și fierbeți-l la foc mare timp de 5 minute pentru a reduce alcoolul. Adăugați fondul de vânat, rozmarinul și cimbrul și lăsați sosul să fiarbă timp de 10 minute.

3. Pasul

Turnați sosul peste spatele de porc sălbatic. Acoperiți forma de coacere și introduceți-o în cuptor timp de 2 ore, până când carnea este fragedă. Lăsați carnea să stea 10 minute înainte de a o servi.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou