Sursa :: Pixabay: cegoh
Sufleu de ciocolată
În viață, există multe lucruri care sunt rapide și ușor de făcut, dar care au un gust uimitor - cum ar fi sufleul de ciocolată. Multă vreme m-am holbat la rețete și gândul de a face sufleu părea descurajant, dar într-o zi am decis să încerc.
Ingrediente
- 200 g ciocolată neagră
- 100 g unt
- 4 db ou
- 100 g zahăr de cofetărie
- 2 Lingură făină
- aromă de vanilie
- Un vârf de cuțit de sare
- Zahăr pudră pentru presărat
Ultimele broșuri
Procedura
Preîncălziți cuptorul la 200 de grade. Este important ca cuptorul să fie bine încins, deoarece sufleul perfect se bazează pe temperaturi ridicate.
Se topesc ciocolata și untul pe aburi. Aveți grijă ca ciocolata să nu se ardă, se topește la foc mic, amestecând frecvent.
Se separă ouăle. Aveți grijă să nu se amestece albușurile cu gălbenușurile, altfel aluatul nu va fi suficient de spumos.
Adăugați zahărul, făina, un vârf de cuțit de sare și câteva picături de aromă de vanilie la gălbenușurile de ou și amestecați bine.
Bateți albușurile până când se formează vârfuri tari. Este important ca bolul de mixare și mixerul să fie curate și fără grăsime, altfel nu vor fi suficient de tari.
Se amestecă ușor amestecul de ciocolată cu gălbenușurile de ou, apoi se adaugă albușurile. Aveți grijă să nu amestecați prea mult pentru a menține o textură aerisită și ușoară.
Se toarnă amestecul în boluri mici preîngrășate și făinuite și se coace timp de 15 minute.
Se presară ușor cu zahăr pudră și se servește imediat, pentru că sufleurile se servesc cel mai bine calde.