Tort cu gem de pere
Un tort simplu, personalizat cu gem de pere. Aveți nevoie doar de câteva ingrediente pentru a pregăti o versiune mai sănătoasă a tortului. Un desert grozav pentru musafiri.
Ingrediente
Corpul
- 4 ks ouă
- 4 ro Eritritol cca 80g
- 4 ro Faina de spelta fina aprox 100g
- 1 ro Scortisoara macinata din Ceylon
Cremă
- 250 g Brânză dulce în hârtie
- 200 g cremă de brânză
- 100 g Brânză de vaci fină în bol
- 40 g Eritritol
- 40 g sirop de cicoare
- Partea din păstaia de vanilie
- Gem de pere
Ultimele broșuri
Procedura
Separam albușurile de gălbenușuri. Începem să batem albușurile, când se formează spumă, adăugăm zahărul și batem până se formează spuma fermă. Apoi, incorporăm gălbenușurile unul câte unul. La urmă, cernem făina cu scorțișoara și amestecăm ușor. Punem aluatul într-o formă (diametru 20cm) tapetată cu hârtie de copt. Coacem în cuptorul preîncălzit la 160 de grade timp de aproximativ 35 de minute. După coacere, lăsăm să se răcorească ușor. Trecem cu un cuțit pe marginea formei și eliberăm bază de tort. O întoarcem pe partea opusă pe un grătar și lăsăm să se răcească complet.
Pentru cremă, pur și simplu combinăm toate ingredientele, cu excepția gemului.
Tăiem blatul în două. Punem jumătatea de jos în formă. O ungem cu un strat de gem. Aplicăm o parte din cremă (ceva mai mult de jumătate) și o acoperim cu a doua jumătate a blatului. Pe partea de sus, întindem restul de cremă și o punem în frigider. După aproximativ 2 ore, putem dezlipi tortul de formă. Încă o dată, prima dată trecem cu atenție cu un cuțit de masă pe marginea formei.
La final, putem împodobi torta conform dorințelor.