Sursa :: FB: Varíme a pečieme - vaření a pečení
Tort cu mascarpone și fructe
Acest tort dulce cu mascarpone și fructe este alegerea perfectă pentru după-amiezele de vară. Este ușor, răcoritor și plin de vitamine datorită fructelor. Îl puteți pregăti cu orice fructe aveți la îndemână, dar gustul cel mai bun îl are cu căpșuni sau zmeură.
Ingrediente
Corp dimensiune 30x20cm:
- 4 ks ou
- 4 ro zahăr brun
- 2 ro ulei
- 2 ro apă
- 20 g cacao
- 80 g făină simplă specială
- 1⁄2 ks Pudră de copt
Cremă:
- 500 g mascarpone
- 400 ml frișcă
- 3 ks zahăr vanilat
Umplutură de fructe:
- 500 g zmeură
Ciocolată:
- 100 g ciocolată
- 100 ml frișcă
Ultimele broșuri
Procedura
Batem albușurile până devin spumă.
Amestecăm gălbenușurile cu zahărul până se formează spumă și adăugăm ulei, apă, cacao. Amestecăm împreună.
Apoi adăugăm făina cernută cu praf de copt și încorporăm ușor spuma.
Coacem într-o formă tapițată cu hârtie de copt la 160°C aproximativ 20 de minute.
Într-un vas, bateți mascarpone, frișcă și zahăr. Aplicați crema pe corp.
Spălăm murele și le strivim cu o furculiță, apoi le aplicăm peste cremă, pe întregul tort.
Topim ciocolata împreună cu frișcă și o încălzim, apoi o luăm de pe aragaz.
Amestecăm și turnăm pe plăcintă.
De exemplu, presăram vârful cu cacao și îl decorăm cu fructe.