PUBLICITATE

Tort de dovlecel cu ciocolată

Nu ai spune că a fost utilizat dovlecel în aluat. Datorită acestuia, prăjitura este frumos moale, delicată și suculentă. În gust, amintește de turta dulce clasică, poate datorită scorțișoarei, care este adăugată în aluat.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
16
  • 380 g dovlecei Adăugat la
  • 180 g zahăr de cofetărie Adăugat la
  • 2 ks ou Adăugat la
  • 300 ml ulei Adăugat la
  • 250 g făină semi-groasă Adăugat la
  • 1 praf de copt Adăugat la
  • 1 zahăr vanilat Adăugat la
  • 2 ro cacao Adăugat la
  • 1 ro Scorțișoară Adăugat la
  • 2 ro nuci măcinate Adăugat la
  • 3 ro Gem Adăugat la
  • 100 g ciocolată pentru gătit Adăugat la
  • 2 ro lapte Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

50 min.
1. Pasul

Curățăm dovleacul și îl dăm pe răzătoare fină.

2. Pasul

Amestecăm într-un vas făina, zahărul pudră și vanilat, praf de copt, scorțișoară și cacao.

3. Pasul

Adăugăm dovlecelul ras, uleiul și ouăle.

4. Pasul

Amestecăm bine totul și turnăm pe o tavă acoperită anterior cu hârtie de copt.

5. Pasul

Coacem tortul la 180°C aproximativ 30-40 de minute, depinde de cuptor.

6. Pasul

După răcire, tarta este unsă cu gem (de caise sau de vișine) și acoperită cu ciocolată topită amestecată cu puțin lapte.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou