PUBLICITATE
Tort de dovlecel cu ciocolată
Nu ai spune că a fost utilizat dovlecel în aluat. Datorită acestuia, prăjitura este frumos moale, delicată și suculentă. În gust, amintește de turta dulce clasică, poate datorită scorțișoarei, care este adăugată în aluat.
PUBLICITATE
Ingrediente
porții
16
- 380 g dovlecei
- 180 g zahăr de cofetărie
- 2 ks ou
- 300 ml ulei
- 250 g făină semi-groasă
- 1 praf de copt
- 1 zahăr vanilat
- 2 ro cacao
- 1 ro Scorțișoară
- 2 ro nuci măcinate
- 3 ro Gem
- 100 g ciocolată pentru gătit
- 2 ro lapte
Ultimele broșuri
PUBLICITATE
Procedura
50 min.
1. Pasul
Curățăm dovleacul și îl dăm pe răzătoare fină.
2. Pasul
Amestecăm într-un vas făina, zahărul pudră și vanilat, praf de copt, scorțișoară și cacao.
3. Pasul
Adăugăm dovlecelul ras, uleiul și ouăle.
4. Pasul
Amestecăm bine totul și turnăm pe o tavă acoperită anterior cu hârtie de copt.
5. Pasul
Coacem tortul la 180°C aproximativ 30-40 de minute, depinde de cuptor.
6. Pasul
După răcire, tarta este unsă cu gem (de caise sau de vișine) și acoperită cu ciocolată topită amestecată cu puțin lapte.