Tort fără gluten cu căpșune
Ai căpșune acasă? Pregătește acest tort din ele. Fără gluten, fără lactoză, doar cu ingrediente super.
Ingrediente
Corp
- 3 buc ou
- 3 ro Făină de cocos
- 3 ro cacao
- 2 linguriță praf de copt
- 1 ro unt de migdale
- 1 ro ulei de nucă de cocos
- 2 lingură Sirop de arțar
- 5 ro apă
Strat de căpșuni
- 3 cană Căpșuni
- 11⁄2 Pachet pudră de budincă de căpșuni
- 2 lingură miere sau îndulcitor
- 5 ro apă
- budincă de vanilie
Ultimele broșuri
Procedura
Batem albușurile până devin spumă tare.
Albușurile le amestecăm cu ulei, unt de migdale, sirop de curmale și apă.
Apoi adaugăm și făină de cocos, cacao și praf de copt. La final incorporăm spuma.
Punem adesea aluatul într-o formă rotundă (diametru 20cm) căptușită cu hârtie de copt. Coacem la o temperatură de 180 de grade timp de 25 de minute. După coacere, lăsăm să se răcească.
Amestecăm praful de budincă în apă.
Purjam căpșunile cu îndulcitor folosind un blender de imersiune. Amestecăm totul împreună și fierbem până se îngroașă.
Lăsăm să se răcească ușor.
Aplicăm amestecul pe crusta coaptă și o punem la frigider timp de cel puțin 2 ore.
Ornăm și servim.