PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay: silviarita

Carne tocată și cartofi

Cartofii prăjiți cu carne tocată sunt preferații tuturor, iar eu nu fac excepție. Multă vreme am căutat rețeta perfectă, una care să fie atât de delicioasă și sățioasă încât familia mea să o dorească din nou și din nou. În cele din urmă am găsit-o și acum o împărtășesc cu voi.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 1 kg Cartof Adăugat la
  • 500 g Carne tocată (vită, porc sau amestec) Adăugat la
  • 1 Cap ceapă Adăugat la
  • 2 gerezd usturoi Adăugat la
  • 250 ml Passata (roșii mixate până la omogenizare) Adăugat la
  • Sare, piper Adăugat la
  • ulei Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

50 min.
1. Pasul

Se curăță cartofii de coajă și se taie în cuburi mici. Aveți grijă la mărime, pentru că dacă îi tăiați prea mari, le va lua mai mult timp să se gătească - 1-1,5 cm este ideal. Tăiați mărunt ceapa și usturoiul.

2. Pasul

Se încinge uleiul într-o tigaie și se adaugă ceapa. Se prăjește până când devine translucidă. Aveți grijă să nu o ardeți, deoarece va face ca felul de mâncare să fie amar.

3. Pasul

Adăugați carnea tocată și gătiți-o la foc mediu până se rumenește bine. Nu uitați să amestecați regulat pentru a vă asigura că toate părțile sunt gătite uniform.

4. Pasul

Când carnea este bine rumenită, se adaugă passata și usturoiul și se condimentează cu sare și piper după gust. Apoi adăugați cartofii.

5. Pasul

Se lasă să fiarbă la foc mic, acoperit, timp de 20-25 de minute, până când cartofii sunt fragezi. Dacă vi se pare prea uscat, puteți adăuga câteva linguri de apă pentru a completa lichidul.

6. Pasul

Se poate presăra cu brânză rasă la servire, copiilor le place la nebunie!

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou