Sursa :: Rimma_Bondarenko from Getty Images
Plăcintă cu rubarbă și brânză
O plăcintă delicioasă și simplă, pe care orice începător poate să o pregătească. Plăcinta cu rubarbă și brânză este un desert minunat.
Ingrediente
Des
- 200 g făină simplă specială
- 100 g zahăr
- 1 ks ou
- 100 g unt
- 1 ks Praf de copt
Umplutura de branza
- 500 g Brânză de vaci
- 100 g zahăr
- 2 ks ouă
- 1 ks zahăr vanilat
Umplutură de rubarbă
- 500 g rubarbă
- 50 g zahăr
Ultimele broșuri
Procedura
Aluat: Într-un castron amestecăm făina, zahărul și praful de copt. Adăugăm oul și untul și frământăm un aluat neted. Lăsăm aluatul să se odihnească în frigider cel puțin jumătate de oră.
Umplutura de brânză: Amestecați brânza cu zahărul, ouăle și zahărul vanilat până devine netedă.
Umplutura de rubarbă: Curățăm rubarba, o tăiem în bucăți și o amestecăm cu zahăr.
Coacere: Îmbrăcăm forma cu aluat, adăugăm umplutura de brânză și o presărăm cu rubarbă. Coacem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius aproximativ o oră. Lăsăm să se răcească și apoi îl presărăm cu zahăr pudră.