Sursa :: kuba61 from Getty Images
Tort de carne cu spanac
Un tort copt original și decorat cu fructe.
Ingrediente
Aluat:
- 250 g Spanac proaspăt
- 300 g făină autogresată
- 150 g zahăr granulat
- 180 ml ulei
- 3 ks ou
- 1 ks praf de copt
- 1⁄2 ks Coajă de lămâie
- 1 ro suc de lămâie
Cremă:
- 500 g mascarpone
- 400 g smântână pentru frișcă
- 130 g zahăr de cofetărie
- suc de lămâie
Altele:
- Grăsime
- făină grosieră
Ultimele broșuri
Procedura
Preîncălziți cuptorul la 170°C.
Tăiați spanacul în bucăți mai mici și amestecați-l cu 80 g de ulei până se omogenizează.
Puneți 3 ouă cu zahăr într-un castron și bateți.
Adăugați treptat în amestec 100 ml de ulei, spanacul mixat, coaja de lămâie și sucul.
Adăugați făina amestecată cu praf de copt. Modelați aluatul.
Uleiți forma de tort și presărați-o cu făină grosieră.
Introducem aluatul în formă și îl coacem aproximativ 50 de minute.
Într-un bol, amestecați zahărul și mascarpone cu un mixer, adăugați frișcă pentru bătut și bateți până devine ferm, potriviți cu sucul de lămâie.
Tăiem tortul răcit în 3 părți și îl ungem cu cremă pe fiecare dintre ele.
Aliniem partea de sus a tortului și sfărâmăm partea tăiată.
Se unge tortul cu cremă.
Acoperim partea de sus a tortului și părțile laterale cu fărâmitură.
Decorează partea de sus a tortului cu fructe.