PUBLICITATE

Sursa :: Jobrestful from Getty Images

Tort de ciocolată fără ouă

Această prăjitură de ciocolată fără ou este una dintre rețetele mele preferate. Este perfectă pentru persoanele cu alergii la ouă sau pentru cei care aleg să urmeze o dietă vegană.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
8
  • 250 g Făină simplă Adăugat la
  • 200 g Zahăr Adăugat la
  • 40 g Cacao Adăugat la
  • 2 ro Praf de copt Adăugat la
  • 12 ro Ceai Soda Bicarburi Adăugat la
  • un vârf de cuțit de sare Adăugat la
  • 1 lingură extract de vanilie Adăugat la
  • 80 ml Uleiuri Adăugat la
  • 1 Lingura Oțet de cidru de mere Adăugat la
  • 240 ml Ape Adăugat la
  • Ciocolată pentru turnat Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

60 min.
1. Pasul

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Se unge o formă de copt (20 cm în diametru) cu ulei și se presară cu făină.

2. Pasul

Într-un castron, amestecați ingredientele uscate - făină, zahăr, cacao, praf de copt, bicarbonat de sodiu și sare.

3. Pasul

Într-un alt bol, amestecați ingredientele lichide - ulei, extract de vanilie, oțet și apă.

4. Pasul

Apoi adăugați ingredientele lichide la cele uscate și amestecați totul bine. Țineți minte că aluatul nu trebuie să fie complet neted, mici cocoloașe sunt bune și se vor dizolva la coacere.

5. Pasul

Se toarnă aluatul finit în forma pregătită și se dă la cuptor pentru 60 de minute.

6. Pasul

Se lasă prăjitura să se răcească după ce s-a copt și se stropește cu ciocolată topită înainte de servire.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou