Sursa :: Jobrestful from Getty Images
Tort de ciocolată fără ouă
Această prăjitură de ciocolată fără ou este una dintre rețetele mele preferate. Este perfectă pentru persoanele cu alergii la ouă sau pentru cei care aleg să urmeze o dietă vegană.
Ingrediente
- 250 g Făină simplă
- 200 g Zahăr
- 40 g Cacao
- 2 ro Praf de copt
- 1⁄2 ro Ceai Soda Bicarburi
- un vârf de cuțit de sare
- 1 lingură extract de vanilie
- 80 ml Uleiuri
- 1 Lingura Oțet de cidru de mere
- 240 ml Ape
- Ciocolată pentru turnat
Ultimele broșuri
Procedura
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Se unge o formă de copt (20 cm în diametru) cu ulei și se presară cu făină.
Într-un castron, amestecați ingredientele uscate - făină, zahăr, cacao, praf de copt, bicarbonat de sodiu și sare.
Într-un alt bol, amestecați ingredientele lichide - ulei, extract de vanilie, oțet și apă.
Apoi adăugați ingredientele lichide la cele uscate și amestecați totul bine. Țineți minte că aluatul nu trebuie să fie complet neted, mici cocoloașe sunt bune și se vor dizolva la coacere.
Se toarnă aluatul finit în forma pregătită și se dă la cuptor pentru 60 de minute.
Se lasă prăjitura să se răcească după ce s-a copt și se stropește cu ciocolată topită înainte de servire.