Sursa :: JRP Studio from Canva
Turtă de ghimbir fără gluten
Fursecuri de turtă dulce picantă fără gluten, care nu conțin gluten, astfel încât oricine cu boală celiacă se poate bucura de ele.
Ingrediente
- 200 g Făină fără gluten
- 1 Linguri Condiment de turtă dulce
- 50 g migdale măcinate
- 1 Lingura bicarbonat de sodiu
- 100 g Zahăr negru
- 1 bucată ou
- 2 Linguri miere
- 80 g Unt
Ultimele broșuri
Procedura
Mai întâi, pregătiți ingredientele uscate. Amestecați într-un bol făina, condimentele pentru turtă dulce, migdalele și sifonul.
Într-un alt bol, se amestecă zahărul, ouăle, mierea și untul. Țineți cont că untul trebuie să fie moale, de preferat să stea la temperatura camerei.
Se amestecă treptat ingredientele uscate cu cele umede. Se prelucrează aluatul până la omogenizare. Dacă vi se pare prea tare, puteți adăuga o lingură de lapte.
Se formează o bilă din aluat, se înfășoară în folie alimentară și se lasă să se odihnească în frigider timp de aproximativ o jumătate de oră.
Odată scos din frigider, întindeți aluatul pe un tăvălug presărat cu făină până la o grosime de aproximativ 5 mm și tăiați formele preferate.
Se coace în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 10 - 12 minute. Dacă vă place turta dulce mai tare, lăsați-le mai mult timp la cuptor.
Lăsați turta dulce să se răcească pe un grătar de sârmă după ce ați scos-o din cuptor.